V Križevcih pri Ljutomeru odprli prenovljene prostore otroško-mladinske zobozdravstvene ambulante

Zdravstveni dom Ljutomer je ambulanto skupaj z Občino Križevci v popolnosti prenovil in posodobil, prevzela pa jo je tudi nova mlada zobozdravnica Katja Karba.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. oktober 2021 ob 18:33
Odprtje zobne ambulante v Križevcih pri Ljutomeru

Odprtje zobne ambulante v Križevcih pri Ljutomeru

V četrtek, 14. oktobra, so svojemu namenu predali prenovljene prostore otroško mladinske zobozdravstvene ambulante v Križevcih pri Ljutomeru. Zdravstveni dom Ljutomer je ambulanto skupaj z Občino Križevci v popolnosti prenovil in posodobil, prevzela pa jo je tudi nova mlada zobozdravnica Katja Karba, ki je po več kot enem letu od odhoda prejšnjega zobozdravnika dr. Šiškina v pokoj, zapolnila vrzel, ki je nastala po njegovem odhodu.

»V zdravstvenem domu se trudimo pridobivati mladi kader zato smo odločitve, da bo prevzela ambulanto v Križevcih mlada domača zobozdravnica ga. Karba Katja še posebej veseli. Gledamo pa tudi že v prihodnost zato imamo že podpisane tudi štipendijske pogodbe z dvema mladima študentoma stomatologije, ki bi naj po končanem študiju prav tako ostala in se zaposlila v ZD Ljutomer. S tretjim štipendistom pa se že tudi dogovarjamo,« je ob tem povedal direktor ZD Ljutomer, Boštjan Pihlar.

Vrednost prenove ambulante je znašala okoli 55 tisoč evrov. Ambulanta bo odprta vse dni v tednu, tako so v ZD-ju poskrbeli za sistematično in kontinuirano zdravstveno oskrbo predvsem naših otrok in mladostnikov v tem okolju kar na dolgi rok mora prispevati v boljšemu ustnemu zdravju. Poleg tega je ta bližina ambulante v tem kraju neprecenljiva za starše teh otrok, ki bi jih sicer morali voziti na preglede v bližnji Ljutomer, Mursko Soboto ali kateri drugi kraj, istočasno pa bo ambulanta pokrivala vso preventivo in sistematiko za potrebe OŠ in vrtcev Križevci, Veržej, Mala Nedelja, od letošnjega leta pa tudi sistematiko za Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Ta petek pa bodo v Zdravstvenem domu sklenili ta investicijski cikel še z odprtjem nove stavbe NMP v Ljutomeru.

Prenova stavbe NMP ZD Ljutomer

Prenovljena stavba NMP ZD Ljutomer dobiva končno podobo




Več v Gospodarstvo