Prikaz sodelovanja z gasilci PGD Gornja Radgona v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Da bi otrokom omogočili čim boljši vpogled v omenjeno institucijo, so vse skupaj povezali v zgodbo.

Prlekija-on.net, torek, 19. oktober 2021 ob 14:21
Sodelovanja PGD Gornja Radgona in vrtca Manko Golar Gornja Radgona

Sodelovanja PGD Gornja Radgona in vrtca Manko Golar Gornja Radgona

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, smo sodelovali s prostovoljnim gasilskim društvom Gornja Radgona in navzočimi gasilci (Marko Fekonja, Vladimir Cvetkovič, Saša Serec in Tomaž Munda).

Da bi otrokom omogočili čim boljši vpogled v omenjeno institucijo, smo vse skupaj povezali v zgodbo.

Najprej so otroci na kratko poslušali gasilce, ki so jim predstavili gasilska vozila, gasilsko opremo, obleko in njihovo delo.
Ker so otroci že bili neučakani, so si lahko tudi sami vsa vozila ogledali, se v njih posedli in uživali v gasilskih vozilih. Seveda so lahko tudi vse poskusili ( vklopiti sirene, prižgati modre luči, škropiti z gasilsko cevjo, se rokovati z gasilsko opremo...). Najbolj jim je bilo seveda zanimivo škropljenje, saj so se vživeli v delo gasilca.

Otroci so bili tudi navdušeni, ko je gasilec z avto lestvijo v zrak popeljal nekatere vzgojiteljice, ki pa so prav tako uživale v »višini« in so si lahko ogledale vrtec in naše mesto Gornja Radgona iz ptičje perspektive.

Tako so otroci skozi pripoved gasilcev in prikazom njihove opreme in vozil izvedeli veliko novega in se seznanili s potekom » intervencije« od prvega koraka naprej.

Zapisala: Janja Munda, vzgojiteljica predšolskih otrok - pomočnica vzgojiteljice.



Več v Najmlajši