Pija Šumer - tekmovalka na vodnem skuterju

V preteklosti se je Šumerjeva udeležila mednarodnih tekmovanj in vedno dosegla dobro uvrstitev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. junij 2011 ob 12:122
Mariborčanka Pija Šumer je po srcu športnica že od rosnih otroških let. Bodočo zdravnico je nad športnim udejstvovanjem in preživljanjem časa na prostem navdušil oče, za kar mu je še danes hvaležna. Smučati se je naučila pri treh letih, pri šestih je v tej disciplini že tekmovala, pri sedmih pa je prvič sedla na motor – prav to pa jo je posredno pripeljalo v »sedlo« vodnega skuterja, katerega ponosna lastnica je postala leta 2006.

Število Slovencev, ki dosega izjemne uspehe znotraj in zunaj meja naše dežele narašča iz dneva v dan. Vendar o številnih izmed njih javnost izve le poredko, saj ne nastopajo v "vsakdanjih" športih.

V preteklosti se je Šumerjeva udeležila mednarodnih tekmovanj, kot so Alpe Adria Cup (www.aac-jetskiracing.com), svetovno prvenstvo UIM ClassPro (www.aquabike.net) in evropsko prvenstvo UIM (www.sethracing.com), in vedno dosegla dobro uvrstitev.

Sama  pravi, da ji doseganje dobrih rezultatov po eni strani pomeni izziv, po drugi strani pa upa, da bo z njimi pripomogla tudi k večji prepoznavnosti tega športa v Sloveniji. Čeprav je njena prioriteta dokončanje študija medicine, ima tudi z vodnimi skuterji velike načrte: »Idej za prihodnost, povezanih z vodnimi skuterji, je kar nekaj, vendar je na prvem mestu moj študij, zato je realizacija le teh odvisna tudi od uspešnosti študija medicine.«

Upajmo, da bo Pija Šumer na svojih poteh zelo uspešna, saj bo Slovenija tako bogatejša za dobro zdravnico in promotorko enega redkejših športov pri nas!


Več v Šport