Meteorplast ŠIC bar izgubil proti desetkratnim državnim prvakom

FC Litija – KMN Meteorplast ŠIC bar 7:2 (4:1)

Prlekija-on.net, sobota, 23. oktober 2021 ob 10:17
FC Litija - KMN Meteorplast ŠIC bar

FC Litija - KMN Meteorplast ŠIC bar

Serijo treh tekem proti favoriziranim in objektivno močnejšim ekipam je Meteorplast ŠIC bar zaključil s tretjim zaporednim porazom. Ljutomerčani so v 7. krogu 1. slovenske futsal lige, ki je bil na sporedu v petek, 22. oktobra 2021, gostovali pri desetkratnem državnem prvaku v Litiji. Gostitelji, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Andrej Dobovičnik, so slavili s 7:2 (4:1). Za Meteorplast ŠIC bar sta v polno zadela Adrijan Trstenjak (v 11. minuti) in Aljaž Goznik (30), kar sta njuna šesta zadetka, s čimer zasedata četrto mesto na listi strelcev. Meteorplast ŠIC bar je zdaj na šestem mestu (5 točk) in bo v petek, 29. oktobra 2021, v Ljutomeru gostil KMN Bronx Škofije.

Trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak je v Litijo popeljal deset igralcev: Andrej Fajfar (vratar), Aljaž Goznik, Matic Goznik, Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak, Aljaž Ruis, Kristian Škerget (kapetan), Žiga Tkalčič, Rok Šnofl in Alen Ruis.

V zadnjem trenutku je zaradi poškodbe izostal vratar Toni Kovše. Prav tako v kadru niso bili poškodovani Urban Goričan, Miha Prijol, Tilen Rajter, Jakob Žuman in Žan Krajnc. Slednji bo zaradi poškodbe kolena moral na operacijo. Njegov povratek na parket se predvideva sredi prihodnjega leta.

Litijani, ki so igrali brez poškodovanih Igorja Osredkarja in Allexa Rezende da Silve, so odlično odprli tekmo in že v 2. minuti povedli po strelu kapetana Gašperja Vrhovca. Odlično igro so nadgradili v 7. minuti, ko je zadel Patrick Osredkar. Nekaj upanja je gostom na začetku 11. minute vlil Adrijan Trstenjak, a je še pred iztekom 11. minute na 3:1 povišal znova Vrhovec. Izid polčasa je v 18. minuti postavil Domen Krnc.

V prvih desetih minutah drugega polčasa nekaj manj kot 100 gledalcev ni videlo zadetka, nato pa je za znižanje zaostanka poskrbel Aljaž Goznik, ki nadaljuje neverjetno serijo zabijanja zadetkov za ljutomersko člansko ekipo ter selekcijo U19. To je bila že njegova enajsta zaporedna tekma od začetka sezone, na kateri je premagal nasprotnikovega vratarja.

Upanja po preobratu je bilo konec že v 31. minuti, ko sta za Litijane v polno zadela Tine Šturm in Vrhovec. Za visoko zmago s petimi zadetki razlike je v 34. minuti zadetek dosegel še Brazilec Jediael Mota.

Več podrobnosti s tekme najdete na povezavi.



Več v Šport