Pod vplivom alkohola trčil v vozilo, v katerem sta bila voznica in otrok

Policisti PP Ormož pa so zvečer obravnavali 38-letnega voznika, ki je trčil v stebre ob vozišču. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.27 mg/l).

Prlekija-on.net, petek, 29. oktober 2021 ob 10:15
Policija

Policija

Policisti PP Ormož so v četrtek zvečer obravnavali 38-letnega voznika, ki je trčil v stebre ob vozišču. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.27 mg/l). Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, sledi obdolžilni predlog. 22-letnik pa je v četrtek popoldne v Mariboru trčil v vozilo, v katerem sta bila voznica in otrok. Vsi trije so se lahko telesno poškodovali. 22-letnik, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.49 mg/l), je ob globi 1.060 eur, prejel še 16 kazenskih točk.

Ker so pred nami praznični dnevi, ko bo na cestah pričakovati večjo gnečo, policisti pozivajo k strpni in odgovorni vožnji, h kateri alkohol nedvomno ne sodi. Mariborski policisti bodo že ta vikend poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov, z intenzivnimi aktivnostmi pa nadaljujejo tudi v prihodnjih tednih. Vožnja pod vplivom alkohola ostaja ključni sekundarni vzrok prometnih nesreč, ki je posebej izrazit pri povzročiteljih prometnih nesreč s smrtnim izidom. Voznike pozivajo, da hitrost vožnje prilagodijo "jesenskim" razmeram na cesti (nižje temperature, več padavin, megla in krajši dnevi), ter da so posebej pozorni na ranljive udeležence v prometu (še posebej pešce).



Več v Črna kronika