Ethnotrip predstavlja novi singel in videospot za pesem Srce

Glasbeni video Srce je nastal na prekmurskih ravnicah, ki so bile inspiracija za vizualno podobo in melanholično atmosfero.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. november 2021 ob 09:00
Tjaša Šimonka Kavaš, foto: Urška Lukovnjak

Tjaša Šimonka Kavaš, foto: Urška Lukovnjak

»Skladbo smo želeli posneti lani oktobra, pa nam je zadnji trenutek načrte prekrižala epidemija. Vmes sva z Miho postala starša, sedaj pa se je končno našel čas za naš bend in tako z veseljem predstavljamo prvo skladbo z nove zgoščenke, ki bo po naših načrtih izšla naslednje leto,« pove Tjaša Šimonka Kavaš.

»Glasbeni video Srce je nastal na prekmurskih ravnicah, ki so bile inspiracija za vizualno podobo in melanholično atmosfero. Po prvem poslušanju pesmi me je melodija spomnila na zlomljeno srce in nemir, ki je posledica negotovosti. Tavanje po pokrajini in iskanje novih poti je nekako zame simbol tega občutka.« o videospotu pravi mlad režiser Áron Horváth, v spotu pa je nastopil igralec Andraž Jug.

Avtor besedila Srce je pesnik in pisatelj Dušan Šarotar, glasbo je napisala Tjaša Šimonka Kavaš, aranžma pa je delo celotne skupine Ethnotrip. Kot gost pri pesmi sodeluje kitarist Kristian Majcen, s katerim so sodelovali že pri snemanju prvenca zasedbe.

»Ko si zaljubljen, je vsaka pesem ljubezenska, ko je vojna, je vsaka pesem o smrti. Kadar pesnik piše, mora biti ves čas zaljubljen in hkrati v vojni. Tudi pesem Srce govori o tej večni temi pesništva, o ljubezni, ki je močnejša od smrti. Čeprav mnogi pravijo, da je srce le še izpraznjena metafora, tako kot duša, in ki jo opevajo samo še slabi pesniki, pa sam še vedno vztrajno iščem imena za ljubezen. Čudovita izvedba pesmi, ki jo je uglasbila izvrstna skupina Ethnotrip, me navdaja z upanjem, da moje iskanje ni zaman. Srčna hvala navdahnjenim glasbenikom in čarobni pevki Tjaši. Upam, da bo komad zazvenel tudi v dušah poslušalcev.« Dušan Šarotar.

Po prvi avtorski zgoščenki člani benda tudi tokrat posegajo po pesmih pomurskih pesnikov in jim dajejo glasbeno podobo. Všeč jim je, da so nekatere med njimi, tudi novi singel, v prekmurščini, saj je res posebno narečje, ki se še premalokrat sliši. Ethnotrip poslušalcem dajejo svoje Srce in upajo, da bo to lahko zazvenelo in bilo čim prej tudi na odrih.



Več v Glasba in film