Dvignjena ploščad v križišču v Stročji vasi začasni ukrep

V nadaljevanju je predvidena celovita ureditev križišča, zato bo DRSI naročila izdelavo prometne študije, na podlagi katere bo določen najbolj ustrezen tip križišča.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. november 2021 ob 15:37
Križišče v Stročji vasi

Križišče v Stročji vasi

V minulih tednih se je urejala oz. se še ureja regionalna cesta R1-231/1323 Razkrižje-Stročja vas in R1-231/1327 Stročja vas-Ljutomer. V sklopu tega se je nekoliko uredilo tudi križišče v Stročji vasi, za katerega so sicer bile tudi informacije, da bi križišče postalo semaforizirano križišče. Pozneje je bila v tem križišču urejena dvignjena ploščad z ustrezno signalizacijo in javno razsvetljavo.

Glede tega križišča smo povprašali na Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI), saj nas je zanmialo, ali je ta dvignjena ploščad kratkoročni ukrep ali se v prihodnje vseeno nameni tu urediti kakšna drugačna prometna ureditev, saj je to križišče dokaj nepregledno. V tem delu naj bi v prihodnje nastala tudi nova soseska, na mestu, kjer so porušili staro šolo.

Rušitev stare šole v Stročji vasi

Zgradbe stare šole v Stročji vasi več ni


Križišče v Stročji vasi
Križišče v Stročji vasi pred obnovo

Kot so nam odgovorili, je DRSI na podlagi terenskega ogleda v dogovoru z Občino Ljutomer izvedla dvignjeno ploščad kot začasni ukrep za umirjanje prometa. "V nadaljevanju je predvidena celovita ureditev križišča, zato bo Direkcija naročila izdelavo prometne študije, na podlagi katere bo določen najbolj ustrezen tip križišča. Sledi priprava projektno tehnične dokumentacije za izvedbo in v kolikor bo potrebno tudi pridobiti potrebna zemljišča," so nam pojasnili.



Več v Gospodarstvo