Več voznikom med vikendom odvzeli vozniška dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Na območju Ormoža so štirje vozniki in voznica začasno ostali brez vozniškega dovoljenja, saj so vozili pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. november 2021 ob 14:08
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 5. novembra, ob 8.37 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil prijavitelja, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 11.05 so bili obveščeni o vlomu v objekt. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznan storilec iz notranjosti odtujil agregat, inox posodo in plinsko peč. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje in po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 23.05 je bil v Pušencih zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola, saj je imel 0.73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno Okrajno sodišče.

V soboto, 6. novembra, ob 21.42 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo, saj je vozil pod vplivom alkohola.

Ob 00.48 so prav tako začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, tokrat voznici osebnega avtomobila, kateri je bil prav tako izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

V nedeljo, 7. novembra, ob 17.35 je patrulja na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci, vozniku osebnega avtomobila, začasno odvzela vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, ter prepovedala nadaljnjo vožnjo in mu izdala plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 15.43 so bili obveščeni o sumu Nasilja v družini. V nadaljevanju so pridržali osumljenca omenjenega kaznivega dejanja po določilih ZKP. Po odpravi pridržanja mu je bila izrečena prepoved približevanja določeni osebi.

Ob 20.11 so vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.



Več v Črna kronika