ZD Ljutomer: spremembe glede cepljenja in testiranja, hitri testi so brezplačni

Spremembe glede cepljenja in testiranja, hitri testi na koronavirus so brezplačni.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. november 2021 ob 17:17
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz Zdravstvenega dom Ljutomer sporočajo glede sprememb cepljenja in testiranja, med drugim tudi, da so hitri testi na koronavirus brezplačni.

Testiranje

Do brezplačnega hitrega testa so upravičeni:

- vsi, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje ali bivališče v Sloveniji
- do HAGT testov za samotestiranje so upravičeni učenci in dijaki, dvignejo jih z zdravstveno kartico v lekarni,
- PCT pogoj je obvezen od 12. leta naprej.

Vse dodatne informacije dobite v covid ambulanti; mail: covid19@zd-lju.si ali na tel. št.: (02) 585 14 09 - vsak delovnik od 07.30 - 13.15 in v soboto od 07.30 - 11.00 ure

S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico zaradi vpisa opravljenega testa v sistem in posledično informacije o rezultatu brisa preko sms-a, izpisa potrdila in vodenja opravljenih storitev.

Cepljenje proti koronavirusu

Cepljenja se lahko udeležite v okviru objavljenih ur vsi, ki se želite cepiti. Cepljenje je brezplačno za vse, ki imajo bivališče (stalno ali začasno) v Sloveniji in urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje. Za vse ostale je cepljenje plačljivo, in sicer 14 eur.

Cepljenje

"Med cepivi lahko izbirate, in sicer: Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Za otroke od 12. do 18. leta se priporoča cepivo Pfizer, cepivo Moderna od 30. leta naprej, ter vsa ostala cepiva za odrasle. Cepite se lahko že 14. dni po preboleli okužbi.

Za 3. odmerek - osvežitveni odmerek se lahko odločite že po 6. mesecih po popolnem cepljenju, oz. drugi dozi cepiva (Pfizer ali Moderna).
Če ste cepljeni z cepivom Johnson ali AstraZeneca pa se z 3. osvežitvenim odmerkom lahko cepite že po 2. mesecih. Pomembno je, da na cepljenje pridete zdravi
," sporočajo.

Cepljenje proti gripi ob sredah

Cepljenje proti gripi bodo izvajali v Zdravstvenem domu Ljutomer ob sredah in v ambulantah izbranih osebnih zdravnikov v delovnem času.

Cepljenje

"Cepljenje se priporoča za vse, še posebej pa je priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke(od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice, ter za osebe z izjemno povečano telesno težo, ter vse, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali prenosu okužbe(zdravstveni delavci, sodelavci, nujne službe,...). Cepljenje je brezplačno za vse, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje," sporočajo.

Cepijo paciente, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Ljutomer. Na cepljenje pridite zdravi, z zdravstveno izkaznico. Za pristop k cepljenju ni potreben PCT pogoj.Več v Gospodarstvo