Člani kluba Prekrasnih so se podali na taborjenje

Društvo starodobnih vozil Tomos, Gornji Ključarovci

Branko Košti, sobota, 25. junij 2011 ob 18:092
Vožnja Prekrasnih

Vožnja Prekrasnih

Praznični dnevi so priložnost za razna druženja, za katere v delovnih dneh ni dovolj časa. Za prijetno preživljanje nekaj prostih dni v naravi so se, kot že nekaj preteklih let, odločili člani Društva starodobnih vozil Tomos iz Gornjih Ključarovec v občini Sv. Tomaž. Ujeli smo jih na počitku in okrepčilu pri Mali Nedelji. Po vojaško "postrojeni" lepotci, vsi brez izjeme znamke Tomos, so pritegnili pozornost mimoidočih.

Od ponosnih lastnikov smo izvedeli, da so se s svojimi jeklenimi konjički podali proti Blaguškemu jezeru, kjer se bodo utaborili in preživeli nekaj dni, katere si bodo popestrili s panoramskimi vožnjami po okolici. Povedali so tudi zanimivo zgodbo o nastanku društva, saj so se prijatelji začeli družiti ob streljanju s karbidom za velikonočne in prvomajske praznike ob čemer se je nekomu porodila ideja za zbiranje in restavriranje starih mopedov, izključno znane znamke Tomos.

Prvotno se je klub imenoval Tomos klub Prekrasnih, sedaj se uradno imenujejo Društvo starodobnih vozil Tomos - klub Prekrasnih. Klub šteje blizu trideset članov, vsi imajo mopede znamke Tomos, stare čez trideset let, najstarejši pa je letnik 1966. Ženskih članic kluba še nimajo, oziroma, kot so rekli, jih imajo, ko jih rabijo.


Več v Družabno