Stand up večer z Martino Ipša

Nova sezona stand up večerov v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 29. junij 2011 ob 13:182
LTO Prlekija Ljutomer, Hotel Jeruzalem Ljutomer, Prlekija-on.net, Vinoreja Kaučič in Mediaart pripravljajo novo sezono stand up večerov Vstani gor Lotmerk. Prvi večer nove sezone bo v petek, 1. julija ob 21. uri, na terasi hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopila Martina Ipša.

V primeru slabega vremena bo predstava v restavraciji hotela Jeruzalem. Sledi večer s prijetno glasbo in pestro ponudbo.

Pokrovitelja večera stand up predstave sta DOM=EN Domen Jurša s.p. in Instalacije Sedmak.

Martina je lani že nastopila v Ljutomeru.

Martina Ipša, stand up komičarka
Vstani in povej! Ptujčanka Martina Ipša stand up komedije ne predstavlja kot golo pokanje nepove­zanih šal, temveč kot izražanje svojega stališča o različnih aktualnih in intimnih temah. Sicer pa se nika­kor nima za aktivistko, saj pravi, da ni bila telesno aktivna že več let.

Njena orodja na odru so besede, lastno telo, iznajdljivost in seveda odzivnost publike, ki lahko nastop odnese v čisto novo smer.

Njena formula za tresenje od smeha je preprosta, a še kako učinkovita: namesto na obrabljene šale stavi na dobro odmerjene puščice, domišljijo, drznost in inovativnost, vse to pa začini z iskrenostjo: če govoriš resnico, potem že mora biti smešno!

Zato njeno pripovedovanje pritegne publiko v alternativnih klu­bih, na kmečkem turizmu ali na festivalu, saj je v vsaki resnici nekaj šale, ki mimogrede zavije vrat tudi kakšnemu stereotipu. Skratka, Martina se ne šali, ko se šali.

Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada 2007 za literaturo


Več v Družabno