Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer so letos izvedli v živo

Z izvedbo svojega programa učitelji šole že 15. leto zapored dokazujejo svojo strokovnost, ne le kot dobri pedagogi, ampak tudi kot vrhunski glasbeniki, ki obvladajo svoj instrument do potankosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. december 2021 ob 16:29
Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V GŠ Slavka Osterca Ljutomer so veseli, da so kljub oteženim razmeram in ukrepom zaradi virusa Covid-19, lahko organizirali koncert učiteljev v živo. V lanskem decembru tega ni bilo mogoče.

Z izvedbo svojega programa učitelji šole že 15. leto zapored dokazujejo svojo strokovnost, ne le kot dobri pedagogi, ampak tudi kot vrhunski glasbeniki, ki obvladajo svoj instrument do potankosti.

Ravnatelj Stanislav Lašič je ob zaključku koncerta čestital vsem učiteljem za kvalitetno in profesionalno izvedbo točk.

"Glasbena šola je temeljni gradnik in ustvarjalec kulture, ter glasbene in plesne umetnosti, kar se izjemno izraža v oblikovanju in razvoju otrokove osebnosti. Zato je prav v tem času vloga učitelja v glasbeni šoli še kako pomembna. Čeprav nam trenutna situacija naše delo otežuje, se na naši šoli učitelji trudimo biti ustvarjalni in kreativni. Vzpodbujamo, motiviramo, ter naše znanje in neprecenljive izkušnje delimo vsakemu učencu. Poslušamo vsakega učenca in iščemo maksimalen napredek ter želje glede na zmožnosti posameznika. Poklic učitelja v GŠ je zato edinstven, saj ga opravljamo z ljubeznijo do glasbe, petja in plesa, ter ljubeznijo do naših otrok oziroma učencev'," je povedal ravnatelj.

V poslanstvu učitelja željo še naprej krepiti kvaliteto pouka, in skrbeti za glasbeno šolstvo, kot javno dobro.

Zaradi omejitve sedežev v dvorani ni bilo možno omogočiti vstopa v dvorano vsem, ki so želeli poslušati koncert v živo. Zato so pripravili tudi možnost ogleda koncerta v živo preko You Tube kanala GŠ Ljutomer. Posnetek koncerta ostaja na voljo za poslušanje in ogled na You Tube kanalu Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Prilagamo ga tudi spodaj.

V GŠ Ljutomer pripravljajo v decembru še Božično-novoletni koncert, ki bo zaradi tehničnih težav in zagotovitve prostora s primerno razdaljo nastopajočih učencev v Domu kulture Ljutomer, izveden s posnetki učencev solistov, komornih skupin, orkestrov in baleta. Premiera Božično-novoletnega koncerta bo objavljena v četrtek, 23. 12. 2021 ob 18. uri na You Tube kanalu GŠ Slavka Osterca Ljutomer. Povezava bo objavljena na spletni strani šole in ostalih medijih.

Veliko prijetnih trenutkov in glasbenega navdiha, vam v letu 2022, želijo učenci in kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer.

Foto: Fotostudio in trgovina Tivadar, d.o.o.




Več v Kultura in izobraževanje