Stojnica o evropskem parlamentu v Prlekiji

V ponedeljek, 20. decembra s pričetkom ob 10. uri bo organizirano srečanje in pogovor z EU poslanci iz Republike Slovenije preko zoom povezave.

Prlekija-on.net, sobota, 18. december 2021 ob 18:39
Stojnica o evropskem parlamentu

Stojnica o evropskem parlamentu

V Mladinskem centru Prlekije so v sredo,15. decembra odprli razstavo in stojnico o EVROPSKEM PARLAMENTU. Ob tej priložnosti je o EU spregovoril dosedanji profesionalni mladinski delavec Franc Novak, katerega stric sicer zgodovinar Drago Novak je bil prvi ravnatelj ljutomerske gimnazije. Celoten projekt rEUral EVROPA pa je predstavil tukajšni vodja projekta Miha Selič. Na stojnici je bil na razpolago promocijski material, ki so si ga obiskovalci lahko postregli in odnesli domov. Več zanimivosti o samem delovanju evropskega parlamenta in o samem projektu, ki ga nacionalno vodi Mreža MaMa, pa lahko preberete na spletni povezavi https://reural.eu/ .

V ponedeljek, 20. decembra s pričetkom ob 10. uri pa bo organizirano srečanje in pogovor z EU poslanci iz Republike Slovenije preko zoom povezave. Organizator dogodka je Mladinski center Prlekije, sodelujejo pa lahko mladi in vsi ostali zainteresirani. Svojo prijavo pošlite na e-mail: mcp@siol.net ali pa miha.selic45@gmail.com , da vam povratno lahko organizator posreduje povezavo. Udeležbo na srečanju so že potrdili vsi dijaki 2. letnika Gimnazije Franca Miklošiča s profesorjem Alešom Kustercom in gospo Liljano Fajdiga na čelu, kot tudi posamezniki iz širšega območja Štajerske in Prekmurja.

foto,tekst Tamara Brumen



Več v Kultura in izobraževanje