Franc Štuhec in Simona Vršič prejela Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti Covid–19

Priznanja Vlade Republike Slovenije je podelil poslanec DZ Franc Breznik.

Branko Košti, sobota, 15. januar 2022 ob 09:19
Podelitev znaka za požrtvovalnost v boju proti Covid-19

Podelitev znaka za požrtvovalnost v boju proti Covid-19

Na priložnostni slovesnosti v KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici je poslanec DZ Republike Slovenije Franc Breznik podelil Spominska znaka za požrtvovalnost v boju proti Covid-19 Francu Štuhecu in Simoni Vršič.

Priznanje, katerega Vlada RS podeljuje za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV2 (COVID 19), je bilo Francu Štuhecu, poveljniku Občinskega štaba civilne zaščite Sv. Jurij ob Ščavnici, podeljeno za operativno vodenje štaba v času prvega vala epidemije, ki se je odražalo skozi usmerjanje dejavnosti za zaščito in pomoč ter za zagotavljanje osnovnih pogojev za življenje.

Simona Vršič si je priznanje Vlade RS prislužila z strokovnim in učinkovitim vodenjem skupine žena in deklet, katere so v prvih dneh epidemije pod njenim vodenjem pričele s šivanjem zaščitnih mask v prostorih takratnega centra ponovne uporabe. Njeno poznavanje tehnologije materiala, tehnike šivanja in njena voditeljska sposobnost je omogočila, da so le v nekaj dneh uspeli zagotovite zaščitne maske za vsa gospodinjstva v občini.

Slovesnost, kateri je prisostvoval tudi namestnik poveljnika Regijskega štaba CZ Primož Senčar, sta z glasbenimi točkami popestrila učenec in učenka GŠ Gornja Radgona Jakob Krajnc s trobento (mentor Janez Lorber, BA) in Marina Štuhec z violino (mentor Dejan Zorman, prof.). Korepetitorka za klavirjem je bila Suzana Djokić mag. prof.



Več v Kultura in izobraževanje