Knjiga Zakleta Ana kot darilo Splošne knjižnice Ljutomer ob kulturnem prazniku 2022

Zgodba vas bo razveselila in ponesla v zgodovino domačih krajev, v okolico Podgradja, kapelice svete Ane in na Vardovega gradu.

Prlekija-on.net, torek, 8. februar 2022 ob 08:42
Zakleta Ana

Zakleta Ana

Ob 8. februarju, Dnevu kulture, je zavod Splošna knjižnica Ljutomer okoliškim vrtcem, osnovnim šolam, občinam in drugim institucijam podaril knjigo o Zakleti Ani, avtorja Srečka Pavličiča in ilustratorke Nade Stajnko. Po knjigi je posnet predstavitveni video, kateri bo kmalu na ogled.

S tem dejanjem podpiramo Leto prleških vrednot in vinske kulture, katero je v letu 2022 razglasila občina Ljutomer na zadnji občinski seji.

Naloga naše knjižnice je med drugim tudi ta, da spodbujamo domače avtorje k pisanju zgodb, legend, pesmi, zgodovinskih dogodkov in drugih pomembnih mejnikov iz naših krajev. Tako ohranjamo legende in zgodbe ter povečujemo našo domoznansko zbirko.

Prepričani smo, da vas bo zgodba razveselila in ponesla v zgodovino domačih krajev, v okolico Podgradja, kapelice svete Ane in na Vardovega gradu.

Legenda v Zakleti Ani govori o zaljubljenem paru, Ani in Blažu in o neprijetni grofici, ki pa ni odobravala mlade ljubezni. V zgodbi nastopa tudi kača, ki se pojavi na vsakih 300 let in ima ključek okoli vratu.

Mogoče vas zgodba nagovori, da se podate na sprehod v okolico kapelice svete Ane na Podgradju in morda bo prav vam namenjeno srečanje s kačo. Kdo ve?

Želimo vam polno lepih dni ob številnih kulturnih dogodkih.
Hvala lepa za vašo podporo in razumevanje našega dela.

Vesna Laissani, direktorica



Več v Kultura in izobraževanje