Obeta se pestro futsal dogajanje

Od petka, 11. do nedelje, 13. marca 2022, bo pomembne tekme državnega prvenstva v futsalu igralo vseh pet selekcij ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara.

Prlekija-on.net, sreda, 9. marec 2022 ob 08:37
Meteorplast ŠIC bar selekcija U13

Meteorplast ŠIC bar selekcija U13

Od petka, 11. do nedelje, 13. marca 2022, bo pomembne tekme državnega prvenstva v futsalu igralo vseh pet selekcij ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. Članska ekipa bo v petek ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer, v sklopu 16. kroga 1. slovenske futsal lige, gostila Litijo. V soboto bo v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer dvojni program. Ob 15.30 uri bo povratna polfinalna tekma U13 med Meteorplastom ŠIC barom in Bronxem Škofije, ob 18.30 uri pa še povratna polfinalna tekma U17 med Meteorplastom ŠIC barom in Ribnico. V nedeljo se selekcija U15 odpravlja na povratno tekmo četrtfinala v Ribnico. Na vse tekme bo vstop prost.

Prihajajo Brazilci

Po zmagi v Kopru proti Bronxu iz Škofij (6:3) čaka ta petek Meteorplast ŠIC bar težka preizkušnja v domači dvorani. Prihajajo Litijani, ki imajo v svojih vrstah tri slovenske reprezentante (Osredkar, Berzelak, Vrhovec) ter tri brazilske igralce (Mota, Ferreira, Jeferson). Litija je v neverjetni seriji osmih zaporednih prvenstvenih zmag, katero je pričela 22. oktobra lani prav z zmago proti Ljutomerčanom. Tako se je litijsko moštvo na prvoligaški razpredelnici priključilo vodilnemu Dobovcu (oba po 32 točk).

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je na petem mestu (16 točk), si je tri kroge pred koncem rednega dela prvenstva že zagotovil obstanek v ligi, kar je bil glavni cilj sezone. Proti Litiji bo zaradi poškodbe manjkal Adrijan Trstenjak, se pa v ekipo vračajo Niko Vajda, Rok Šnofl, Tilen Rajter in kapetan Kristian Škerget. V tem tednu je ekipa v popolni zasedbi opravila le en trening, saj je bilo kar pet igralcev ljutomerske ekipe (Kovše, Rajter, Ruis, Goznik, Šnofl) na zboru reprezentance U19, ki se pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Sobota prinaša vstopnice za finale

V soboto bo v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer na sporedu dvojni program. Najprej bo ob 15.30 uri povratna polfinalna tekma v kategoriji U13 med Meteorplastom ŠIC barom in Bronxem Škofije. Prva tekma med tema dvema nasprotnikoma se je v Kopru končala brez zmagovalca z izidom 5:5. Boljši iz dveh obračunov se bo v velikem finalu meril s skupnim zmagovalcem drugega polfinalnega para med vrhniškim Silikom in Slovenskimi goricami. Prvo tekmo so dobili Vrhničani z 10:5.

Ob 18.30 uri bo odigrana še povratna polfinalna tekma v kategoriji U17 med Meteorplastom ŠIC barom in Ribnico. Prvo tekmo so dobili Ribničani z 2:0. V drugi polfinalni tekmi se merita Dobrepolje in Benedikt/Sveta Trojica, prvi obračun pa ni dal zmagovalca (4:4).

V nedeljo znova proti Litijanom

Ljutomerska selekcija U15 bo v nedeljo odigrala povratno četrtfinalno tekmo v Ribnici. Prvi obračun med tema dvema ekipama v Ljutomeru se je končal z zmago Meteorplasta ŠIC bara s 5:2. Tekma v Ribnici se bo pričela ob 17. uri.



Več v Šport