Voznik v istem dnevu z 0,99 mg/l in 0,91 mg/l alkohola, enkrat z avtomobilom, drugič z motornim kolesom...

Policisti so voznika avtomobila najprej ustavili v zgodnjih jutranjih urah ter mu odvzeli vozniško dovoljenje. Drugič so ga nato ustavili še v večernih urah na motornem kolesu...

Prlekija-on.net, petek, 11. marec 2022 ob 12:55
Policija

Policija

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so v četrtek v zgodnjih jutranjih urah v naselju Rakičan ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri preverjanju pogojev za vožnjo motornega vozila je bilo ugotovljeno, da je voznik pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,99 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V večernih urah so prometni policisti ponovno ustavili istega voznika, saj je vozil neregistrirano motorno kolo po mestu Murska Sobota. Opravili so preizkus alkoholiziranosti, kateri je pri vozniku pokazal 0,91 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, je bilo motorno kolo zaseženo ter predano v nadaljnjo obravnavo pristojnemu sodišču.

Policisti ponovno pozivajo voznike, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.



Več v Črna kronika