Litija z Brazilci premočna za Prleke

V dvorani ŠIC Ljutomer je po pričakovanju slavila Litija s 6:1 (2:0).

Prlekija-on.net, sobota, 12. marec 2022 ob 10:09
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar je v 16. krogu 1. slovenske futsal lige zabeležil sedmi poraz v sezoni. V dvorani ŠIC Ljutomer je po pričakovanju slavila Litija s 6:1 (2:0). Prleška ekipa ostaja na petem mestu (16 točk), Litijani pa si z Dobovcem delijo prvo mesto (oba po 35 točk). Do konca rednega dela prvenstva sta preostala še dva kroga, ljutomerska ekipa pa bo odigrala le še eno tekmo in sicer 25. marca proti vrhniškemu Siliku. Meteorplast ŠIC bar si je že zagotovil nastop v četrtfinalu državnega prvenstva, nasprotnik pa bo znan po koncu rednega dela prvenstva.

Blizu 130 gledalcev je spremljalo tokratni obračun med Ljutomerčani in Litijani, ki je bil že četrti v sezoni. Obe prvenstveni tekmi sta pripadli litijskemu moštvu, v pokalnem tekmovanju pa je vsaka ekipa dobila po eno tekmo, a je zaradi zadetka več v gosteh napredovala Litija.
Litijani, ki imajo v svojih vrstah tri slovenske reprezentante (Berzelak, Vrhovec, Osredkar) in tri Brazilce (Mota, Ferreira, Jeferson), so odlično odprli dvoboj in že v 3. minuti preko Gašperja Vrhovca povedli z 1:0. V nadaljevanju prvega dela smo spremljali izenačeno predstavo, s priložnostmi na obeh straneh. Domačini so bili nenatančni, gostje pa so v 18. minuti eno od svojih priložnosti izkoristili in po zaslugi Jefersona odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti.

Gostitelji so nadaljevali z agresivnim pokrivanjem po celotnem igrišču tudi v drugem polčasu, poleg zadete vratnice s strani domačega vratarja Tjaža Lovrenčiča, ko je poskušal svojega reprezentančnega kolega Nejca Berzelaka premagati s strelom preko celotnega igrišča, pa so zapravili še vsaj dve priložnosti, s katerima bi lahko tekmo naredili zanimivejšo. Zmagovalec je bil odločen v 34. minuti, ko je Vrhovec izkoristil kazenski strel s 6-metrov. Domačini so poskušali s petim igralcem v polju, kar so gostje izkoristili in nasprotniku iz hitrih protinapadov napolnili mrežo. Za Litijo so do konca dvoboja zadeli Marko Bjelčević (35.), Urban Goričan (38. - ag), in Igor Osredkar (38.), poraz pa je ublažil Lovrenčič, ki je v zadnji minuti zadel iz kazenskega strela s 6-metrov.

Meteorplast ŠIC bar: Lovrenčič, Prijol (vratarja), M. Goznik. A. Goznik, Šnofl, Goričan, Gašparič, Rajter, Alj. Ruis, Ale. Ruis, Škerget (kapetan). Trener: Tomislav Novak.

Podrobnosti s tekme Meteorplast ŠIC bar - Litija, izide ostalih tekem in lestvico najdete na povezavi.

Tjaž Lovrenčič:



Več v Šport