V prometni nesreči umrl 38-letnik

Na odstavnem pasu je ustavil zaradi zmrzovanja goriva ter na pomoč poklical 33-letnega serviserja. V stoječi vozili je trčil 53-letni državljan Turčije, ki je trčil tudi v 38-letnika, ki je stal na odstavnem pasu, pri kabini okvarjenega vozila, in ga povozil.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. marec 2022 ob 08:29
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V soboto dopoldan je na podravski avtocesti A4, zaradi zmrzovanja goriva, v okvari ostalo tovorno vozilo s pripeto tovorno cisterno, oboje hrvaških registrskih oznak. Voznik tega vozila, 38-letni državljan Hrvaške, je vozilo ustavil na odstavnem pasu in oviro označil z varnostnim trikotnikom. Na pomoč je poklical 33-letnega serviserja, državljana Hrvaške, ki se je na kraj pripeljal s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak, in ga ustavil na odstavnem pasu, pred okvarjenim vozilom. Oba voznika sta izstopila iz svojih vozil in odpravljala okvaro.

Okoli 10.15 je po avtocesti A4, iz smeri Gruškovja proti Mariboru, s tovornim vozilom s priklopnikom, oboje turških registrskih oznak, pripeljal 53-letni državljan Turčije. Ker ni vozil po sredini prometnega pasu, je z desnim delom vozila zapeljal na odstavni pas, kjer je s sprednjo desno stranjo trčil v zadnjo levo bočno stran stoječega priklopnega tovornega vozila s cisterno. Z desno stranjo vozila je drsel ob levi strani vozila, v katerega je trčil, nato pa trčil še v opisanega 38-letnika, ki je stal na odstavnem pasu, pri kabini okvarjenega vozila, in ga povozil. Ta je zaradi tega na kraju nesreče umrl, serviser, ki je tudi bil na odstavnem pasu, pa je uspel še pravočasno odskočiti. Nato je turški državljan s prednjim desnim delom vozila trčil še v zadnji levi del stoječega serviserjevega kombiniranega vozila, zatem pa na desni strani prebil zaščitno kovinsko ograjo in se z vozilom prevrnil ob desni strani avtoceste. V nesreči se je turški voznik lahko telesno poškodoval. Zdravniško pomoč so mu nudili v ZD Ptuj, kamor je bil prepeljan z reševalnim vozilom.

Policisti so turškega voznika pridržali in ga bodo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Zoper njega bodo namreč podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Avtocesta A4 je bila za ves promet, v smeri proti Mariboru, zaprta do 19. ure. Obvoz je bil urejen.

Prometna nesreča

Na avtocesti prišlo do hude prometne nesreče, ena oseba je umrla




Več v Črna kronika