Niklas Tamše srebrn na turnirju Grand Prix Croatia

Na tatami sta pod vodstvom klubskega trenerja Branka Krambergerja stopila borca Karate kluba Shotokan Radenci, Aleks Klobasa in Niklas Tamše in osvojila 5. oz. 2. mesto.

Prlekija-on.net, nedelja, 20. marec 2022 ob 20:13
Niklas Tamše je osvojil drugo mesto

Niklas Tamše je osvojil drugo mesto

Od 18. do 20. marca 2022 je v Samoborju, na Hrvaškem potekal močan mednarodni turnir, 30. MT "GRAND PRIX CROATIA". Nastopilo je 1473 tekmovalk in tekmovalcev (1767 nastopov) iz 33 klubov, 18. držav (Italije, Kosova, Madžarske, Slovaške, Azerbajdžana, Severne Makedonije, Črne Gore, Ukrajine, Izraela, Srbije, Francije, Nizozemske, Bolgarije, Estonije, Norveške, Švedske, Slovenije in Hrvaške).

Borca Karate kluba Shotokan Radenci, Aleks Klobasa in Niklas Tamše, sta pod vodstvom klubskega trenerja Branka Krambergerja na tatami stopila v soboto, 19. marca.

Aleks Klobasa je tekmoval v kategoriji U21, -84 kg, v kateri je nastopilo 27 tekmovalcev iz 25 evropskih klubov. V prvem tekmovalnem krogu je bil prost. Nato se je pomeril z zelo neugodnim predstavnikom Azerbajdžana, Abbasom Dadashov, ki je prevesil borbo v svoj prid. Ker si je Azerbajdžanec uspel priboriti finale, so Aleksa čakali repasažni boji in sicer vsi trije s predstavniki Hrvaške (Rukavina, Ciprić in Lazar). Aleks je prva dva boja oddelal zelo suvereno in se veselil zmag. V zadnjem repasažnem boju je Aleks vodil z rezultatom 4:2, vendar je Lea Lazar kaj hitro kaznoval trenutke nepazljivosti in je borbo prevesil sebi v prid, z rezultatom 5:4. Tako se je moral Aleks na tej tekmi zadovoljiti s 5. mestom.

Nato je v kategoriji U21, -60 kg na borišče stopil Niklas Tamše in meril moči s 23 tekmovalci iz 22 klubov, 10. evropskih držav. V prvem krogu se je pomeril s predstavnikom Madžarske, Matejem Nagy in zmagal po sodniški odločitvi 5:0. Nato mu je nasproti stal slovenski reprezentant, Mihael Valenčak, s katerim sta se pretekli vikend, na Polzeli, pomerila na članskem državnem prvenstvu. Tudi tokrat se je borba prevesila Niklasu v prid in je slavil z rezultatom 4:2. V naslednjem krogu mu je na nasprotni strani stal reprezentant Italije, Nicolo Tibaldi. Tudi tokrat se je po sodniški odločitvi 5:0 zmage veselil Niklas. V polfinalnem boju je Niklasu nasproti stal še en slovenski reprezentant, Sven Rakovnik. Po zelo napeti borbi, saj se borca zelo dobro poznata, se je finala veselil Niklas, v katerem mu je nasproti stal predstavnik Severne Makedonije Matej Belistojanoski. Tokrat se je borba prevesila v prid Makedonca z rezultatom 2:0 in se je Niklas zadovoljil z 2. mestom.

Že prihodnji vikend imata Niklas in Aleks možnost ponovitve uspeha in prikazati dobre borbe, saj s trenerjem potujeta na Slovaško, kjer bosta nastopila na 42. MT »GRAND PRIX SLOVAKIA«.



Več v Šport