Znova bogat futsal program v Ljutomeru

V petek igra članska ekipa, v soboto in v nedeljo pa tudi vse štiri mlajše selekcije Meteorplasta ŠIC bara.

Prlekija-on.net, sreda, 23. marec 2022 ob 08:31
Meteorplast ŠIC bar U13

Meteorplast ŠIC bar U13

V 1. slovenski futsal ligi bodo ta petek, 25. marca 2022, na sporedu tekme 18., zadnjega kroga rednega dela prvenstva, nato pa se bo s četrtfinalnimi dvoboji pričela končnica osmih ekip za naslov prvaka. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki s 16. točkami zaseda peto mesto, se bo v derbiju kroga pomeril s četrto uvrščenim vrhniškim Silikom (24 točk). V primeru zmage se bo ljutomerska ekipa v četrtfinalu merila prav z Vrhničani, v kolikor pa Ljutomerčani tekme ne zmagajo pa so mogoči tudi drugi scenariji, ki lahko med drugim prinesejo za nasprotnika v boju za polfinale ptujsko Hišo daril.

»Ne obremenjujemo se z nasprotnikom v četrtfinalu. Naš osnovni cilj v premierni sezoni med prvoligaši, obstanek v ligi, smo že pred časom izpolnili, poleg tega pa me veseli, da so v tej sezoni priložnost dobili številni mladi igralci, pred katerimi je še lepa futsal priložnost,« je povedal trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak, ki se je ozrl še na zadnjega nasprotnika v rednem delu prvenstva. »Vrhničani imajo dobro ekipo, vodeno z izkušenim trenerjem Miletom Simeunovićem. Iz sezone v sezono napredujejo, tako kot mi pa veliko priložnosti dajejo mladim igralcem. V prvem delu prvenstva, ko se je tekma na Vrhniki končala z neodločenim izidom 3:3, smo dokazali, da se jim lahko zoperstavimo

Meteorplast ŠIC bar

Obe moštvi bosta ta petek igrali v oslabljenih zasedbah. Vrhničani imajo na spisku štiri kaznovane igralce (Janež, Jandrić, Mohorič, Muratagić), Ljutomerčani pa bodo pogrešali Aljaža Ruisa (kartoni), Adrijana Trstenjaka, Matica Goznika, Nika Vajdo in Kristiana Škergeta (vsi poškodovani). »Znova bodo nekaj več minut za igro dobili mladi. Le tako si bodo nabrali prepotrebne izkušnje za prihodnje sezone. Kljub številnim odsotnim ne izobešamo bele zastave. Naredili bomo vse, da zmagamo,« napove Novak, ki si skupaj s fanti znova želi bučno podporo s tribune v dvorani ŠIC Ljutomer, kjer se bo tokrat tekma pričela ob 20. uri, vstop pa bo, kot na vse članske tekme v tej sezoni, prost.

V soboto, 26. in v nedeljo, 27. marca 2022, bodo igrale tudi vse štiri mlajše selekcije Meteorplasta ŠIC bara. To soboto bo v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer na sporedu povratna tekma finala državnega prvenstva za selekcijo U13. Od 14. ure naprej se bodo domači nadobudneži merili z vrhniškim Silikom, ki je prvo tekmo na domačem parketu dobil z 2:1. Prav tako v soboto bo ljutomerska selekcija U17, na prvi tekmi za bronasto kolajno, gostovala pri Dobrepolju.

To nedeljo bo v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer dvojni program. Ob 15. uri bo selekcija U15 igrala prvo polfinalno tekmo proti Slovenskim goricam, ob 18. uri pa bo še tekma 19. kroga državnega prvenstva U19 med Meteorplastom ŠIC barom in Litijo.



Več v Šport