Prleško-ptujski obračun za polfinale

V polfinale, med štiri najboljše ekipe v državi, se bo uvrstila ekipa, ki bo prva zabeležila dve zmagi. V primeru uspeha Ptujčanov v Ljutomeru, bo tretja, odločilna tekma v petek, 15. aprila, na Ptuju.

Prlekija-on.net, sreda, 6. april 2022 ob 18:25
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Pred futsalerji Meteorplasta ŠIC bara je tekma sezone. V petek, 8. aprila, bodo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrali drugo tekmo četrtfinala 1. slovenske futsal lige. Pomerili se bodo s ptujsko Hišo daril, ki so jo na prvi četrtfinalni tekmi na Ptuju minuli petek premagali s 6:4 (2:2). V polfinale, med štiri najboljše ekipe v državi, se bo uvrstila ekipa, ki bo prva zabeležila dve zmagi. V primeru uspeha Ptujčanov v Ljutomeru, bo tretja, odločilna tekma v petek, 15. aprila, na Ptuju.

Prleško moštvo, ki je bilo na dan prve četrtfinalne tekme v povprečju staro manj kot 22 let, je na Ptuju prikazalo najboljšo predstavo sezone ter z veliko dozo borbenosti in izredno organizirano igro tako v obrambi, kot tudi v napadu, pripravilo presenečenje. Varovanci Tomislava Novaka se zavedajo, da jih čaka v Ljutomeru nova težka tekma in da Ptujčani, ki so se februarja okrepili s tremi hrvaškimi futsalerji (Badrov, Andrijašević, Pasariček) in novim slovenskim reprezentantom Denisom Kneževičem, prihajajo v prleško prestolnico po zmago, s katero si lahko priigrajo tretjo četrtfinalno tekmo pred svojimi gledalci.

Meteorplast ŠIC bar - Hiša daril Ptuj

Prleki četrtfinale pričeli z zmago na Ptuju


Ljutomerčani so v tem tednu opravili dva treninga, na katerih je manjkal Rok Šnofl, ki je bil s člansko reprezentanco na turnirju v Franciji. »V polni pripravljenosti čakamo petkovo tekmo. Na prvi tekmi smo pokazali, da dobre predstave proti Litiji v pokalu ter Dobovcu v ligi niso slučaj, in da če se nam neke stvari poklopijo lahko tudi mi dosežemo dober rezultat. S polno mero optimizma in motivacije čakamo na petkov spektakel in polno dvorano. Verjamem, da bo dvorana polna in da bodo navijači naš šesti igralec. Prepričan sem še v eno dobro, napeto tekmo s Ptujem,« je pred drugo četrtfinalno tekmo dejal vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič. Proti Ptujčanom bo Novak pogrešal Urbana Goričana, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov in mora počivati, manjkali bodo tudi Kristian Škerget, Niko Vajda in Marsel Vindiš, v ekipo pa se po odsluženi kazni vrača Tilen Rajter.

Petkova tekma v dvorani ŠIC Ljutomer se bo pričela ob 20.30 uri, tudi tokrat pa bo ogled tekme brezplačen.



Več v Šport