V Ormožu poteka finale Pokala Slovenije za ženske v rokometu

V finale so se uvrstile rokometašice celjske zasedbe Z'dežele in Krima Mercatorja, na tekmi za tretje mesto pa bomo spremljali obračun Zelenih dolin Žalca in Ptujčank.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. april 2022 ob 09:44
RK Krim Mercator - ŽRK Ptuj

RK Krim Mercator - ŽRK Ptuj

Ta konec tedna v ormoški dvorani Hardek poteka finale Pokala Slovenije za ženske v rokometu. V soboto so se v polfinalu pomerile rokometašice ŽRK Z'dežele in RK Zelene doline Žalec ter RK Krim Mercator in ŽRK Ptuj. V finale so se uvrstile rokometašice celjske zasedbe Z'dežele in Krima Mercatorja, na tekmi za tretje mesto pa bomo spremljali obračun Zelenih dolin Žalca in Ptujčank.

Krimovke so v dvoboj vstopile odločno in po šestih zaporednih zadetkih povedle s 6:1. Za tem je nekaj odličnih zaporednih obramb v ptujskih vratih nanizala Tajda Tripković. Po zaslugi novopečene slovenske reprezentantke in učinkovito igro njenih soigralk v napadu se je Ptuj približal na 6:5.

Aktualne prvakinje so nato strnile svoje vrste in do 21. minute znova ušle. Ob zadetku za 12:5 je dvorana obnemela, saj je na parketu v glasnih krikih obležala Manca Jurič. Univerzalna slovenska reprezentantka, ki se najbolje znajde na mestu krožne napadalke, si je hudo poškodovala levo koleno. Njene soigralke so se po nesrečnem dogodku vseeno uspele zbrati in suvereno odigrati tekmo do konca.

"Krim Mercator je bil izrazit favorit. Me smo zato v tekmo vstopile neobremenjeno in odločne, da prikažemo dobro predstavo. Na žalost smo v napadu na začetku dvoboja naredile nekaj preveč napak, a nato ujele ritem. Kljub temu se ni izšlo. V nedeljo znova pričakujemo težko preizkušnjo, saj sta bili takšni tudi obe tekmi z Žalčankami v 1. ženski rokometi ligi. Verjamem, da bomo obračun odigrale še bolje kot v polfinalu," je dejala igralka Tajda Tripković.

"Polfinale smo začele dobro, pa nato zgrešile nekaj povsem neoviranih strelov. Ptujčanke so se ma zato približale. Nato smo to popravile, začele zadevati, ustvarile razliko in jo zadržale vse do konca. Vesele smo uvrstitve v finale, kjer si vsekakor želimo ubraniti naslov," je misli po tekmi strnila Tija Gomilar Zickero.

Slednja je bila s sedmimi zadetki druga najboljša strelka svoje ekipe. Enak izkupiček je imela tudi Ema Abina, medtem ko je Tjaša Stanko dosegla dva zadetka več. Za Ptuj je Minea Kolenko zadela 11-krat.

RK KRIM MERCATOR : ŽRK PTUJ 34:19 (18:9)
Stanko 8 (3), Gomilar Zickero (1) in Abina 6; Kolenko 11 (5), Planinc 4.

Celotna statistika tekme.

Spodaj je nekaj fotografij s te tekme.

Rokometašice Z'dežele potrdile vlogo favoritinj

Rokometašice Z'dežele so v Ormožu od prve minute tekme potrjevale vlogo velikih favoritinj. V dvoboj so vstopile z delnim nizom 9:1, v nadaljevanju pa na krilih izjemno razpoložene vratarke Andree Perić - že v prvem polčasu je zbrala 16 obramb, na koncu 18 -, razliko le še poviševale. Delo so praktično opravile v prvih 30 minutah, ki so jih dobile z 22:5.

"Zelo sem vesela, da smo odigrale dobro tekmo in se uvrstile v finale Pokala Slovenije. Pred tekmo smo poudarjali, da nas ne čaka lahko delo, saj gre za tekmo na izpadanje. Zato je bil naš pristop proti Žalčankam na najvišji možni ravni. Že od začetka smo kazale pravi značaj in tako izkoristile polfinalno priložnost," je po uvrstitvi v nedeljski finale dejala Andrea Perić.

"Čestitke Celjankam za lep, borben in kakovosten pristop na začetku tekme. Njihova zmaga je zaslužena. V tem trenutku je zasedba Z'dežele prevelik zalogaj za našo mlado in neizkušeno ekipo. Na trdi tekmi smo napravili preveč tehničnih napak, kar nas je na koncu pripeljala do tega, da je bila razlika visoka. A to ne zmanjšuje zaslužene zmage tekmic," se je na lokalni obračun ozrl trener Zelenih dolin Žalca, Milan Ramšak.

Pri Celjankah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša kapetanka Jasmina Pišek, Z golom manj sta jo dopolnili Katarina Regner in Sanja Vrček. Za zasedbo iz Žalca je Tia Robida zadela prav tako šestkrat.

ŽRK Z'DEŽELE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 40:19 (22:5)
Pišek 7, Regner in Vrček po 6; Robida 6, Artelj 3.

Celotna statistika tekme.

Spodaj sta tudi posnetka obeh tekem.

Foto: Špela Jambriško



Več v Šport