Komorni zbor Orfej osvojil tretje mesto in nagrado občinstva na mednarodnem tekmovanju

Pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana so prejeli nagrado občinstva, posebno nagrado za najboljši program, zlato plaketo in končno odlično tretje mesto.

Prlekija-on.net, torek, 17. maj 2022 ob 20:47
Komorni zbor Orfej

Komorni zbor Orfej

Komorni zbor Orfej iz Ljutomera je na zborovskem tekmovanju Ave Verum v Badnu pri Dunaju pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana osvojil tretje mesto in nagrado občinstva, zborovodja pa je prejel še posebno nagrado za najboljši program. Mednarodno tekmovanje je že petič po vrsti potekalo med 13. in 15. majem.

V nedeljskem finalu se je komorni zbor Orfej na mednarodnem tekmovanju Ave Verum predstavil z deli skladateljev da Venose, Rheinbergerja, Makorja in Schafferja, v sobotnih kvalifikacijah pa se je vanj uvrstil po izvedbah del Palestrine, Elgarja, Kreka, Herzoga in Močnika.

Od osmih sodelujočih zborov so se za veliko nagrado potegovali še komorni zbor Sofia iz Ukrajine, ki jo je tudi prejel, mešani zbor Huik iz Estonije, ki je osvojil drugo mesto, ter Akademski zbor Brno iz Češke in Cantus Novus iz Avstrije.

Pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana so prejeli nagrado občinstva, posebno nagrado za najboljši program, zlato plaketo in končno odlično tretje mesto.

Komorni zbor Orfej je od ustanovitve leta 1989 vodila Romana Rek. Po občasnih sodelovanjih je z letom 2017 njegov stalni umetniški vodja postal Hauptman, ki je deloval pri vidnih slovenskih zborih, kot so Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Akademski pevski zbor Tone Tomšič in Komorni zbor Ave, ki ga je tudi ustanovil.

Pevci so doslej nastopili na številnih domačih in tujih odrih ter v zadnjih letih z uspehom sodelovali na nekaterih tekmovanjih, med drugim na državnem tekmovanju Naša pesem in tekmovanju Florilege Vocal de Tours v Franciji, ki šteje za veliko zborovsko nagrado Evrope.

Objavil/a Komorni zbor Orfej dne Ponedeljek, 16. maj 2022


Več v Kultura in izobraževanje