Na izlet v Ljubljano in obisk poligona Paintball Ljubljana

Da vam bo lažje izbrati aktivnost, smo za vas pripravili opis najbolj popularnih aktivnosti, ki jih izvajamo na zunanjem in notranjem poligonu Paintball Ljubljana.

Oglasno sporočilo, četrtek, 26. maj 2022 ob 15:02
Paintball Ljubljana

Paintball Ljubljana

Imate prost vikend ali prihajajo počitnice? Si želite malce oddiha in druženja s svojimi bližnjimi? Si želite popestriti podaljšan vikend s pustolovščino?

Zakaj ne bi skupaj odšli na izlet v Ljubljano, kjer lahko zraven nakupovanja, dobre hrane in obiska številnih pestrih znamenitosti zavijete še k nam v Cvetličarno ali na Ižanko?

Blizu centra Ljubljane se torej nahaja naša indoor arena Cvetličarna, lahko pa nas obiščete na našem zunanjem poligonu v prelepem zelenem barjanskem ambientu ob Ižanski cesti. Izbirate lahko med veliko različnimi programi za vse starosti in skupine od 6. leta naprej. Od programov za rojstne dneve otrok, najstnikov, team buildingov, do fantovščin in dekliščin. Ali pa kar tako. Za vsako starostno skupino ponujamo prilagojeno opremo in scenarije iger.

Da vam bo lažje izbrati aktivnost, smo za vas pripravili opis najbolj popularnih aktivnosti, ki jih izvajamo na zunanjem in notranjem poligonu Paintball Ljubljana.

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

Vas čaka organizacija zabave za rojstni dan in nimate nobene ideje? Brez skrbi. Pri nas ponujamo aktivnosti s prilagojeno opremo za mulce, mulke, najstnike in najstnice.

Paintball Ljubljana ponuja popolno lokacijo za praznovanje rojstnega dne na prostem. Otroški rojstni dan bo nepozaben, saj vam poleg izbrane aktivnosti nudimo še gratis piknik prostor za pogostitev, kjer lahko skupaj zapojete slavljencu/slavljenki in se posladkate s torto. To pa še ni vse, na zunanji lokaciji se nahaja tudi igrišče in mini oviratlon, tako da se otroci lahko podružijo ob mini odbojki, badmintonu, nogometu, oviratlonu...

Za vas smo v nadaljevanju pripravili članek z najpogostimi vprašanji in odgovori o tem, kako pri nas potekajo rojstni dnevi za otroke in najstnike/najstnice oz. najbolj kul rojstnodnevne zabave.

Katere aktivnosti si lahko slavljenec / slavljenka izbere za praznovanje rojstnega dne?

Tako na našem zunanjem kot notranjem poligonu lahko izbirate med naslednjimi aktivnostmi:

  • Nerf
  • Nerf Rival
  • Paintball
  • Laser tag

Oprema za vsako aktivnost in zahtevnost iger se razlikujeta glede na starost udeležencev. Praznovanje rojstnega dne s Paintball Ljubljana je preverjeno najboljša zabava za otroke v Sloveniji. Ko se vam naslednjič poraja vprašanje le kam za rojstni dan, je odgovor na Paintball Ljubljana!

NERF ROJSTNI DAN

Če se pogovarjamo o nori zabavi brez tekmovalnosti in prepiranja, samo zabava in smeh, je Nerf rojstni dan več kot primerna aktivnost. Kako poteka? Obe ekipi se odpravita do svojih baz, kjer počakata na prvi pisk piščalke. Ob prvem pisku morajo vsi igralci nabrati blasterje in puščice, ki so skriti v zabojih na poligonu. Ob drugem pisku morajo igralci napolniti blasterje, ob tretjem pisku se igra prične.

Program je ves čas voden s strani naših animatorjev.

Oprema

Pri programu Nerf rojstni dan uporabljamo specialno opremo podjetja Nerf. Oprema je prilagojena za najmlajše - od 6. leta naprej. Za mlade navdušence ponujamo pestro izbiro Nerf blasterjev, ki so različnih velikosti, barv in oblik.

Blasterji iztreljujejo mehke penaste puščice, ki ne bolijo ob kontaktu (seveda pa morajo igralci kljub temu upoštevati minimalno razdaljo). Program Nerf rojstni dan je namenjen tako fantom kot puncam. Vsaka ekipa dobi svojo barvo rutk, da se med seboj razlikujejo.

Paintball Ljubljana

Varnost in zaščita pri igri Nerf

Kot smo že omenili, je program Nerf rojstni dan zelo varna aktivnost, zato igralci za zaščito potrebujejo samo masko čez oči. Vsekakor pa morajo udeleženci upoštevati varnostna pravila, kot so nošnja maske med igro in minimalna razdalja, to je tri metre.

Primerna starost za nerf rojstni dan

Minimalna starost za udeležence je 6 let. Maksimalne starosti ni, tako da je ta aktivnost primerna tudi za družine z mlajšimi otroci. Zakaj ne bi sodelovali vsi člani družine in sorodoniki? Nerf je več kot primerna medgeneracijska igra.

PAINTBALL ZA OTROKE

Med našimi najbolj zanimivimi igrami je vsekakor paintball za otroke. To je naša najmilejša oblika paintballa, ki se je razvila iz klasičnega paintball -a. Lahko bi rekli, da je to vstopna točka v svet paintballa. Igra je popolnoma varna in ves čas vodena s strani ekipe Paintball Ljubljana.

Oprema

Pri otroškem paintballu uporabljamo markerje na vzmet, ki so milejši od markerjev za najstnike, vedar imajo kljub temu dober domet kroglic in omogočajo zabavo brez strahu in bolečine.

Varnost in zaščita

Nevarnosti pri igri paintball za otroke ni. Ob tem moramo seveda poudariti, da se morajo igralci v izogib poškodbam držati dveh osnovnih varnostnih pravil:

  • nošnja maske med igro in
  • minimalna razdalja med igralci

Animator je med igro ves čas prisoten in nadzoruje upoštevanje varnostnih pravil. Varnost je na prvem mestu.

Paintball Ljubljana

Število udeležencev pri igri paintball za otroke

Paketi so narejeni tako, da se lahko za ceno paketa udeleži aktivnosti 10 otrok + slavljenec gratis. Skupaj torej 11 otrok. Za isto ceno se jih lahko udeleži manj. Z doplačilom se lahko rojstnega dneva udeleži več otrok, saj zgornje omejitve števila udeležencev ni. Naenkrat je lahko v poligonu 30 otrok - če jih je več, organiziramo turnir.

Primerna starost za paintball rojstni dan

Za udeležbo morajo biti otroci stari 7 let ali več. Zgornje omejitve, ni saj se ravno ta oprema uporablja, ko nas obiščejo na primer družine ali mešane skupine, uporabljamo pa jih tudi pri izvedbi team building iger.

PAINTBALL ZA NAJSTNIKE

Paintball za najstnike je trenutno ena izmed najbolj popularnih aktivnosti za najstnike in najstnice, saj za njih ni veliko ponudbe na trgu. Predvsem je pomembno, da je najstniku aktivnost zanimiva, atraktivna in predvsem neotročja - ravno zato je paintball za najstnike trenutno najbolj kull aktivnost na trgu.

Oprema za igro paintball za najstnike

Pri igri paintball za najstnike uporabljamo manjši in lažji marker kot pri klasičnem paintballu. Poleg tega, da so markerji manjši in lažji od klasičnih, delujejo na manjše kroglice. V nasprotju s paintballom za otroke, najstniki dobijo poleg kombinezona in maske še zaščito za trup in rokavice.

Kako je poskrbljeno za varnost

Za varnost pri igri ves čas skrbijo naši izkušeni animatorji. Animatorji razločno in razumljivo razložijo pravila in demonstrirajo pravilno uporabo opreme pred samo igro. Nato animatorji poskrbijo, da se jih v poligonu med igro najstniki tudi držijo. Kot že omenjeno, poleg osnovne zaščite dobijo še rokavice in zaščito za trup, tako da je za varnost popolnoma poskrbljeno in ni razloga za strah pred bolečino. Minimalna razdalja pri najstniškem paintballu je deset metrov.

Paintball Ljubljana

Število udeležencev in primerna starost

Pri igri paintball za najstnike imamo pakete kjer lahko sodeluje 8 oseb. Slavljenca častimo gratis, tako da je potem 9 igralcev- slavljenec običajno prehaja iz ene ekipe v drugo.

To pa vseeno ne pomeni, da vas ne more biti manj ali veliko več. Maksimalno število pri igri je 40 - če je udeležencev več, vas razdelimo v več ekip. Minimalna starost za udeležence paintball -a za najstnike je 12 let. Maksimalne ni, saj enako opremo uporabljamo tudi za odrasle, v primeru mešanih družb, dekliščin, team buildingov.

LASER TAG ZA OTROKE, NAJSTNIKE IN ODRASLE

Ekipa Paintball Ljubljana predstavlja novost na slovenskem trgu, a zdaj že marsikomu znano kull atrakcijo, laser tag. V primerjavi s klasičnim paintball -om, je igra laser tag bolj taktična, bolj varna, natančnejša, intenzivna in neboleča izkušnja, saj se pri laser tagu ne uporablja fizičnih izstrelkov. Ne zamudite nepozabno laser tag akcijo v naravnem, zelenem ambientu Krajinkega parka Ljubljansko Barje.

Paintball Ljubljana

Laser tag je trenutno najbolj popopularna igra na našem poligonu in mislimo, da bo tako ostalo še nekaj časa. Preiskusite se še vi!

Kako poteka praznovanje rojstnega dne laser tag

Na naš poligon pridite 10 min pred samim dogodkom. Izkušeni animatorji vas sprejmejo ob dogovorjenem terminu. Najprej na poligonu demonstriramo potek laser tag igre in demonstriramo delovanje opreme. Razložimo vsa pomembna varnostna in ostala pravila, ki veljajo na našem poligonu. Igralce razdelimo v dve ekipi. Če ekipe niso poštene, jih sproti premešamo. Nato igralci nadenejo vso opremo za igro laser tag in 3,2,1, akcija, go, go, go!

Neomejeno število nabojev

Pri programih laser tag je število nabojev neomejeno. Da pa seveda igra ni prelahka, morajo igralci vsakih 50 izstrelkov ponovno napolniti stražer. To storijo s pritiskom na gumbek »re-load«.Pri igri je zelo pomemben timski duh in fair-play, saj tehnično dovršena tehnologija onemogoča prikrivanje zadetkov.

PAINTBALL

Paintball je v naši ponudbi že od vsega začetka in je nekako naša »klasika«, s katero se je začela naša zgodba na Ptuju pred 13 leti. Klasični paintball se trenutno izvaja samo na naši zunanji lokaciji na Ljubljanskem Barju in je primeren za osebe nad 16 let.

Paintball Ljubljana

Paintball oprema in kako je poskrbljeno za varnost

Pri klasičnem paintball -u uporabljamo klasične markerje s kroglicami kalibra 68. Kroglice, ki jih uporabljamo na zunanjem poligonu, so biorazgradljive. Ob kontaktu se razletijo in pustijo madež barve. Moč markerja je do 90 m/s. Ob upoštevanju vseh varnostnih pravil ni nobene bojazni za nevarnosti ali bolečino. Pri nas poskrbimo za vso zaščitno in ostalo opremo;

  • Kombinezon
  • Zaščita za trup
  • Rokavice
  • Maska
  • Marker

Vse, kar potrebujete vi, je športni in timski duh ter nasmešek na obrazu.

Za varnost med igro skrbijo izkušeni inštruktori. Pred igro razložijo vsa varnostna pravila in ostala pravila vedenja na poligonu ter demonstrirajo pravilno uporabo opreme. Prav tako so prisotni med igro na poligonu, da nadzorujejo upoštevanje pravil.

Min in max število udeležencev in starost za paintball igro

Naši paketi so zasnovani za minimalno 8 oseb, kar pa ne pomeni, da vas ne more sodelovati manj. V tem primeru plačate celoten paket, kljub temu da vas je manj.

Maksimalno število na zunanjem poligonu pri igri paintball ne obstaja. Naenkrat gre lahko v igro 50 igralcev. Če je udeležencev več, organiziramo turnir. Minimalna starost je 16 let. Za mlajše od 16 let imamo prilagojene, milejše markerje- paintball za najstnike.

TEAM BUILDING

Katere aktivnosti ponujamo v našem programu Team building za podjetja

Ko pridete na naš poligon, vas pozdravimo z »welcome drinkom«. Team building začnemo z ogrevanjem na mini oviratlonu, kjer je pomembno sodelovanje znotraj ekipe, da lahko skupaj dosežete super rezultat. Celotna ekipa je samo tako hitra kot njen najšibkejši člen. Pri team building programih je potrebno vsem v ekipi pomagati na tak ali drugačen način. Igra krepi komunikacijo, vzpodbujanje in medsebojno pomoč.

Program nadaljujemo z igro paintball smučar. Dve ekipi morata premagati razdaljo s skupnimi močmi na svojih dveh smučeh in priti čim bližje tarči, ki jo mora zadeti prvi v ekipi. Le-ta ima zavezane oči in drži paintball marker v roki.

Paintball Ljubljana

Pri igri paintball smučar je pomembno, da imajo ekipe posebne vloge za posameznike, sicer lahko zelo hitro pride do zmede. Je pa pri tej igri pomembno tudi taktično razmišljanje, saj je treba razmisliti, kaj se bolj splača- priti na krajšo razdaljo in varneje nameriti ali tvegati, nameriti in streljati z večje razdalje.

Nadaljujemo z igro paintballa ali low impact paintballom. Izbira je vaša. Klasičen paintball ponuja več adrenalina, lahko pa tudi zaboli. Čeprav je paintball z blažjim udarcem blažja oblika, to ne pomeni, da ni adrenalina ali da ni zabaven, vendar ne pušča modric in omogoča več akcijske igre. Markerji so manjši, zato lažji in zato lažje prenosljivi med igro.

Nadaljujemo s trenutno najbolj popularno igro laser tag, ki vam ponuja taktično in bolj aktivno igro brez bolečine. Pri programu laser tag se lahko uporablja veliko različni taggerjev in dodatno laser tag opremo, ki vam omogoči ogromno raznolikih scenarijev iger.
V sončnem vremenu za piko na i odigramo še aqua tag, ki je namenjen osvežitvi po aktivnostih ter popolnemu odklopu, kjer se boste zagotovo vrnili v brezskrbna otroška leta.

V čem se naš Team building razlikuje od drugih?

Team building na Paintball Ljubljana se od drugih razlikuje predvsem po profesionalnem, a osebnem pristopu ekipe in predvsem po tem, da se trudimo, da naši Team building programi za podjetja niso dolgočasni in da vsi v naših aktivnostih uživajo.

FANTOVŠČINA ALI DEKLIŠČINA

Ob prihodu vas ekipa Paintball Ljubljana za tako posebno priložnost počasti z dobrodošlico v obliki borovničk. Nato pade odločitev, kateri kostum bo imel/a bodoči ženin/nevesta. Na izbiro imamo zajca, samoroga, gradbenega delavca, žabico ali pa čudovito balerino.

Za igro dobite vso zaščitno in ostalo opremo pri nas; kombinezoni, maske, rokavice, zaščita za trup ali laser tag set, če je vaša izbira aktivost laser tag.

Paintball Ljubljana

Igre, ki jih ponujamo za fantovščine in dekliščine

Ker je fantovščina oz. dekliščina vedno posebna priložnost, imamo pripravljene posebaj izbrane igre.

- Team death match

Nobena fantovščina in dekliščina ne potekata brez klasične igre, s katero vedno začnemo. Cilj igre je, da ena ekipa eliminira drugo. Ko te naspornik markira oz. eliminira, dvigneš eno roko, zapustiš poligon ter počakaš do konca runde.

- Squid games

Igra je namenjena posebej za fantovščine in dekliščine v Ljubljani. Gre za igro iz znanega filma z naslovom Squid games, ki se imenuje red light, green light. Začnete na začetni črti, vaša naloga pa je, da pridete preko ciljne črte ki je odaljena 50 metrov od začetne črte. Premakneš se lahko, ko Game Master reče zelena. Ko reče rdeča, moraš zmrzniti in stati pri miru - sicer te stražarji markirajo.

- Run stag, run

Igra se odigra kot finalna in poslovilna pri našem programu fantovščina in dekliščina. To igro posnamemo za vaš spomin. Bodoči ženin/nevesta mora teči od baze 1, ki je na eni strani poligona, do druge baze, ki je na drugi strani poligona. Med tem ko teče, ga/jo vsi ostali streljajo iz naše opazovalnice z razgledom.

INDOOR PAINTBALL

Za zimske in deževne dni smo v sodelovanju s klubom Cvetličarna za vas pripravili notranjo areno, kjer lahko izvajamo različne aktivnosti, od laser tag - a do programa indoor paintball.

Trenutna najbolj popularna igra na notranjem poligonu je vsekakor indoor paintball. Veliko staršev zanima, ali indoor paintball boli? Odgovor je NE. Seveda pa morajo igralci ves čas upoštevati varnostna pravila za varno igro. Za igro uporabljamo penaste kroglice, ki tudi od blizu ne bolijo.

Video aktivnosti indoor paintball:

Kako je s kroglicami pri indoor paintball -u

Pri indoor paintball -u je kroglic skoraj neomejeno. Na začetku vsak igralec dobi poln stražer, ki prejme okoli 100 kroglic. Med samo igro lahko udeleženci kroglice tudi pobirajo in jih uporabijo v sami igri. Ko je konec igre, si jih lahko dopolnijo, kolikor jih manjka.

Igre za paintball indoor

Pri indoor paintballu ponujamo različne težavnostne scenarije za različne starostne skupine. Najbolj osnovna igra, ki jo igrajo tudi otroci, je team death match. Napredne igre za najstnike in odrasle so še zastavica, bomb planting, trio squad, itd.

Ne glede nato, katero aktivnost in lokacijo boste izbrali, se bo ekipa Paintball Ljubljana potrudila, da bo naredila vaš dan kar se da poln zabave, smeha in pustolovskega duha.



Več v Zanimivosti