Učenci OŠ Sveti Tomaž in OŠ Ivanjkovci med najboljšimi v projektu Varno na kolesu

OŠ Sveti Tomaž so zasedli prvo mesto med učenci, ki se pripravljajo na kolesarske izpite, OŠ Ivanjkovci pa tretje med učenci od 1. do 9. razreda.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. maj 2022 ob 17:48
OŠ Sveti Tomaž so zasedli prvo mesto med učenci, ki se pripravljajo na kolesarske izpite

OŠ Sveti Tomaž so zasedli prvo mesto med učenci, ki se pripravljajo na kolesarske izpite

Butan plin s programom Varno na kolesu že 10 let mlade spodbuja k varni in aktivni vključitvi v promet. Tudi letos so združili več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol in mlade kolesarke in kolesarje preko zabavnih, inovativnih in tematsko obarvanih nalog spoznavali s cestnoprometnimi predpisi. V okviru nalog, ki so jih opravljali, so spoznavali prometna pravila, se pripravljali na varno vključitev v promet, nabirali kilometre in se hkrati potegovali za privlačne in koristne nagrade. Njihovo kolesarjenje je obrodilo sadove, saj so s svojim trudom šolam prikolesarili praktične nagrade in bogate izkušnje.

Zmagovalci Varno na kolesu 2022 so:

RAZPIS A, namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarske izpite
1. mesto | OŠ Sveti Tomaž, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin
2. mesto | OŠ Olge Meglič, nagrada: bon AMZS v centru Varne vožnje na Vranskem
3. mesto | OŠ Dolenja Nemška vas, nagrada: kolo, ki ga podarja Zavarovalnice Triglav

RAZPIS B, namenjen učencem od 1. do 9. razreda
1. mesto | OŠ Heroja Janeza Hribarja, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin
2. mesto | OŠ Miroslava Vilharja, nagrada: servis koles za šolo in lokalno skupnost Zavarovalnice Triglav
3. mesto | OŠ Ivanjkovci, nagrada: kolo

Posebno nagrado - naziv Ambasador trajnostne mobilnosti za sodelovanje v obeh razpisih ter izvedbo kolesarskega športnega dne prejme OŠ Jurija Vege Moravče. Za svoje delo je bila nagrajena z donacijo 500 € Butan plina ter servisom koles, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav.

Po dveh letih programa, ki je potekal na daljavo, je bil zopet čas, da se srečajo v živo. Približno 300 učencev je v Koloseju v Ljubljani pričakala moderatorka programa Ula Furlan, veleposlanik Nizozemske v Sloveniji in predstavniki sponzorjev, ki so najboljšim podelili nagrade. Navdušila jih je glasbena skupina Bepop in pa kolesarske vragolije, ki jih je predstavila ekipa Flow Ramps.

Vodja programa Tanja Medved je ob zaključku letošnjega programa povedala. »Veseli smo, da se letos ponovno vračamo in na zaključni prireditvi gostimo učenke in učence ter se družimo s šolami. Zadnji dve leti to ni bilo mogoče v taki obliki, kljub vsemu smo z razpisom nadaljevali in ga tudi zaključili. Rezultati so primerljivi s tistimi, ki smo jih bili vajeni v času pred korono



Več v Kultura in izobraževanje