Člani Društva upokojencev Ljutomer so se zbrali na letnem zboru

Ob visoki obiskanosti so člani zbora potrdili poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2021 in sprejeli program dela in finančni načrt za letošnje leto.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. junij 2022 ob 14:09
Letni zbor DU Ljutomer

Letni zbor DU Ljutomer

V petek, 3. junija, so člani Društva upokojencev Ljutomer izvedli letni zbor članov. Potekal je v prostorih Hotela Bioterme Mala Nedelja. Ob visoki obiskanosti so člani zbora potrdili poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2021 in sprejeli program dela in finančni načrt za letošnje leto.

Predsednik društva, Ciril Magdič je posebej izpostavil težave v zvezi z organizacijo prireditev in družabnih dogodkov, zaradi že dve leti trajajočih ukrepov zaradi COVIDA. Posebej je predstavil široko dejavnost, saj deluje društvo tako na kulturnem (šest sekcij), športnem (12 sekcij), družabnem (5 sekcij) in na področju socialnih zadev, kjer opravljajo dejavnosti s področja reševanja stanovanjskih zadev, prostovoljstva, vzajemne samopomoči in upravljanja z objektom. Posebej so bili omenjeni projekti v sodelovanju z Občino Ljutomer in Prostofer, delovanja odbora za starejše in E-oskrba, uspehi na športnem, kulturnem in družabnem področju, mednarodnem sodelovanju in sodelovanju tako z Občino Ljutomer, JSKD Ljutomer, muzejem, osnovnimi šolami in vrtci, planinskim društvom, ribiško družino.... z zahvalo vsem, ki so jim v preteklih obdobjih stali ob strani.

Obiskali sta jih tudi posebni gostji, ki sta na zboru spregovorili. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je med nagovorom pohvalila odlično delo v društvu in pestro ter široko dejavnost in se zahvalila za odlično sodelovanje. Predsednica Pokrajinske zveze društev upokojencev Pomurje, Vijola Bertalanič, pa jih je seznanila z delovanjem in aktivnostmi ter projekti Pokrajinske zveze in Zveze društev upokojencev Slovenije.

Med prijetnim klepetom in kosilom, za katero so odlično poskrbeli zaposleni Bioterm Mala Nedelja, so za odlično razpoloženje in dobro voljo poskrbeli člani Tamburaške skupine Bisernica DU Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje