V novem spotu skupine Skalp v eni od treh glavnih vlog tudi mlada Ormožanka

Skupina Skalp so po 25 letih neprekinjenega ustvarjanja izdali nov singl. Skladbo so pospremili s filmsko dovršenim videospotom, kjer je eno od treh glavnih vlog odigrala mlada talentirana igralka iz okolice Ormoža Hana Zajšek.

Prlekija-on.net, sreda, 8. junij 2022 ob 14:29
Hana Zajšek (prva z leve) v vlogi brezskrbnega dekleta

Hana Zajšek (prva z leve) v vlogi brezskrbnega dekleta

Zasedba Skalp ob izidu nove skladbe sporoča, da je za njimi zahtevno obdobje, a skrajni čas, da sunejo nekaj bremen čez rame in kriknemo »Bôli te«. Skupina v svojem 25. letu neprekinjenega delovanja prinašajo na sceno še eno udarno, buditeljsko skladbo, ki je s filmsko naravnanim videospotom slast za oči in ušesa. V video uprizoritvi je v eni od treh glavnih vlog zablestela domačinka Hana Zajšek, ki se v zadnjem času vse bolj uveljavlja tudi na področju manekenskih voda.

Skalpi so ob izidu nove stvaritve povedali, da je bistvo pesmi in spota na prvi pogled očitno: »Če te preveč bôli za vse, te bo mogoče jutri bolela glava.« V istem dihu pa dodajo, da je pretirano nalaganje skrbi lahko še bolj boleče. Zato ponujajo preprosto in starodavno rokersko rešitev: Muzika na glas. »Glasba preglasi motnje inutiša oteženega duha. Že tisočletja nas zdravi in je pri izplakovanju strupov učinkovitejša od lekarne,« dodajajo Skalpi.

Poslanstvo te skladbe je, da nam za 3 minute odpika miselna bremena, zmasira možgane in kroti rohneče oceane razprtij. Oziroma kot po domače servirajo Skalpi: »Vse je v redu ... ma bôli te!«

Anekdote iz konteksta

Skladba je nastala leta 2017 na hrvaškem otoku Murter. Od tod vpliv na naslov. Besedilo je bilo prvotno zamišljeno kot raperski recital, a je izkušeni producent Bor Zuljan predlagal spremembo v obstoječe stanje.

Pri snemanju videospota je sodelovalo kar 63 igralcev, izjemoma pa se je za igro odločil tudi filmski režiser Dejan Babosek.

Primorsko zasedbo Skalp sestavljajo Peter Krkoč - glavni vokal & klavir, Mladen Marjanović - kitara, vokal, Matjaž Koron - bas kitara, vokal in Tonči Valič - bobni.

Tekst in glasbo za pesem je napisal Peter Krkoč, aranžma skupina Skalp, producent pa je Bor Zuljan.

V videospotu so blavne vloge odigrale Monika Čavlović, Anja Rijavec in Hana Zajšek, režiral ga je Dejan Babosek, scenarij so napisali Dejan Babosek, Mladen Marjanović in Peter Krkoč, direktor fotografije je Gregor Kitek, asistent kamere Dominik Đokić, mojster luči Matej Lozar, maska Darja Krhin, montaža Dejan Babosek ter produkcija Narayan Production.

Pesmi lahko prisluhnete v priloženem videospotu.



Več v Glasba in film