Z vinobusom spoznavali Prlekijo, vina, kulinariko in naravne lepote

Pri vinobusu je sodelovalo šest lokalnih vinarjev, družbo udeležencem pa so delale tudi vinske kraljice in vinski kralj.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. junij 2022 ob 18:10
Lotmerški VinoBus

Lotmerški VinoBus

Na sončno soboto, 4. junija, je Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer organiziralo Lotmerški vinobus. Pri vinobusu je sodelovalo šest lokalnih vinarjev. Vina, ki smo jih lahko poskušali tam, kjer so doma, so bila zelo raznolika, pridelana po biodinamični, ekološki ali konvencionalni metodi. Za pestrost ponudbe so vidogradiki poskrbeli tudi s celo barvno paleto vin in sicer smo lahko poskusili belo vino iz rdečega grozdja, belo vino iz belih sort grozdja, roze, rdeča, in oranžna vina, prav vsa pa so s svojim karakterjem razvajala naše brbončice. Velja omeniti, da so nas na vseh lokacijah pričakali prigrizki, za toplo okrepčilo pa so poskrbeli na Dvorcu Jeruzalem.

Na nekaterih lokacijah so nam dan popestrili tudi s kulturnim programom, kateri je orosil tudi kakšno oko in lepo presenetil obiskovalce.

Iskrena hvala vsem ponudnikom za nepozabno doživetje, prav tako pa gre zahvala tudi vinskim kraljicam in vinskemu kralju, da so nas počastili z obiskom na omenjenem dogodku.

Ponudniki so bili Altum - Janez Smolkovič iz Globoke, Vinogradništvo Kovačič iz Presike, Klet Maro iz Ilovcev, Turistična Kmetija Frank - Ozmec iz Slamnjaka, VINOreja KAUČIČ iz Gresovščaka in Vina Marič iz Zg. Kamenščaka.

Na dogodku so bile prisotne tudi vinske kraljice in sicer 3. Vinska kraljica občine Starše, Anja Kelc, 11. Vinska kraljica društva vinogradnikov Mala nedelja, Nuša Novak, 12. Vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric, Taja Zupan, Kraljica metliške črnine, Eva Štefanič ter domača 20. Ljutomerska vinska kraljica, Tina Pregrad, družbo pa jim je delal tudi Kogovski vinski kralj Jakob Lukman.

Nekaj odzivov udeležencev:

- Že začetek na avtobusni postaji z vinskimi kraljicami je bil obetajoč in zanimiv.

- Nismo pričakovali vsega tega: penine, širok izbor kvalitetnih vin, neverjetna oranžna vina.

- Vrhunski ambienti v kleteh in odlična celostna podoba nekaterih buteljk.

- Taka etno animacija je biser na odlični butični vinsko-turistični ponudbi ki smo ji bili priča.

- Drugo leto ali pa prej se zagotovo vrnemo!

- Pozdravljeni, super je bilo, vse je bilo dobro, presenečeni nad prijaznostjo, predvsem pa navdušeni nad lepoto Prlekije.



Več v Družabno