Poletna paleta dogodkov za otroke in mlade v Knjižnici Ormož

Tudi v poletnih mesecih v Knjižnici Ormož pripravljajo pestro paleto dogodkov za otroke in mlade.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. junij 2022 ob 16:41
Pravljična urica v Knjižnici Ormož

Pravljična urica v Knjižnici Ormož

Mladi bralci in mlade bralke, že veste, kako si boste krajšali poletne dneve? Mogoče kje na plaži pod senčnikom ali v domači senci z dobro knjigo, revijo? Tudi v poletnih mesecih v Knjižnici Ormož pripravljamo pestro paleto dogodkov za otroke in mlade.

Pridružite se nam na igralnih uricah vsak torek med 28. junijem in 9. avgustom, ki bodo potekale pod vodstvom knjižničark.

Od julija do oktobra vas vabimo k Poletnemu bralnemu izzivu, v katerem sodelujoči osnovnošolci berejo sami, odrasle osebe pa berejo predšolskim otrokom, 15 dni po lastni izbiri vsaj 15 minut na dan. V seznam vpišejo naslove prebranih knjig, zberejo dva žiga v bralni mapici in ob oddanih izpolnjenih mapicah prejmejo nagrado.

Želite morda postati Pikin bralec? Priključite se Pikini bralni znački, pri kateri sodelujejo vsi člani knjižnice do vključno 6. razreda OŠ. Pikin bralec mora prebrati vsaj štiri knjige s seznama in nato v Pikino bralno beležko napisati ali narisati kratko vsebino prebranega.

Ali morda radi rešujete spletne kvize? Na naši spletni strani in družabnih omrežjih je objavljen kviz Z dežnikom med pravljice, ki je bil pripravljen ob letu Ele Peroci. Med reševalci bomo izžrebali nagrajenca/nagrajenko, ki bo prejel/a praktično nagrado. Kviz lahko rešujejo otroci (ki so člani knjižnice) in so stari od 9 do 13 let.

V mesecu avgustu pripravljamo strnjeno osemdnevno dogajanje Deca fküp na knižni küp. V letu 2021 so se otroci spremenili v majhne znanstvenike, spoznavali domače predmete in opravila v prleščini, postali mladi kuharji in raziskovalci rastlin ter živali na knjižničnem vrtu, učili so se plesnih korakov hip hopa in folklore ... In kaj vse se bo letos dogajalo? Spremljajte našo spletno stran in družbena omrežja.

Naj omenimo, da so se z mesecem junijem zaključile pravljične urice. Na junijski so se mladinske knjižničarke Leonida, Nina, Špela in Simona podale na morsko pustolovščino z mavrično ribico Zalo in malo morsko ribico Manco. Na pravljičnih uricah se srečamo zopet jeseni. Do takrat pa vam ponujamo več kot dovolj razlogov, da nas obiščete v knjižnici ali vrtni terasi v senci pod brajdami med poletnimi počitnicami in preživite to poletje z dobrimi zgodbami in knjigami.

Naj se poletno branje in poletne dogodivščine začnejo!

Zapisala: Simona Sakelšek



Več v Kultura in izobraževanje