V KMN Meteorplast prihaja Pihler, vračata se Anžel in Krajnc

Po izredno uspešni minuli sezoni se v KMN Meteorplast iz Ljutomera že pripravljajo na sezono 2022/23.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. julij 2022 ob 19:50
Klemen Anžel in Thomas Pihler

Klemen Anžel in Thomas Pihler

Po izredno uspešni minuli sezoni - 5. mesto v 1. SFL, srebrna kolajna za selekcijo U13 ter bronasti kolajni za selekciji U17 in U19 - se v KMN Meteorplast iz Ljutomera že pripravljajo na sezono 2022/23. Vodstvo kluba se je s strokovnim timom, ki ga sestavljajo trenerji in vodji ekip, odločilo, da tudi za prihodnjo sezono prijavi v tekmovanja pod okriljem NZS vse selekcije.

Ker se bo prva v tekmovanje podala članska ekipa (1. SFL), prvenstvo se pričenja 9. septembra, se v teh dneh sestavlja trenerski in igralski mozaik. Kot smo že poročali bo glavni trener članskega moštva Robert Grdović, kateremu bo pomagal dosedanji prvi trener Tomislav Novak. Tudi v prihodnje bo za pripravljenost vratarjev skrbel Andrej Fajfar, maser pa ostaja Sebastijan Starovasnik.

V igralskem kadru je že prišlo do nekaterih sprememb. Novinec je 27-letni Thomas Pihler, ki prihaja iz ptujske Hiše daril. Pihler je doslej v prvoligaški konkurenci zbral 55 nastopov in dosegel 19 zadetkov, najvidnejši uspeh pa zabeležil v minuli sezoni, ko je s ptujsko ekipo osvojil tretje mesto v 1. SFL in postal državni pokalni podprvak.

Robert Grdović

Robert Grdović je novi trener Meteorplasta


Po enem letu se v ljutomerski klub vrača 25-letni vratar Klemen Anžel. Po dveh sezonah v dresu Meteorplasta (2019/20 in 2020/21) je minulo sezono prebil na Ptuju, kjer se je s Pihlerjem veselil izjemnih rezultatov ptujskega kluba. Anžel ima prav tako bogate prvoligaške izkušnje, saj je doslej zbral natanko 60 nastopov v 1. SFL.

Po hudi poškodbi se na parket vrača 27-letni Žan Krajnc, ki se je ljutomerski ekipi pridružil pred minulo sezono, a se na pripravah poškodoval in ni zabeležil niti enega uradnega nastopa za Meteorplast. Krajnc je doslej v 1. SFL odigral 14 tekem in dosegel 3 zadetke.

V ljutomerskem klubu tudi v prihodnje ostajajo občasna članska reprezentanta Tjaž Lovrenčič in Rok Šnofl, reprezentanti U21 Matic Goznik, Aljaž Ruis in Adrijan Trstenjak, dosedanji reprezentanti U19 Toni Kovše, Tilen Rajter in Aljaž Goznik, zdajšnji reprezentanti U19 Alen Ruis, Niko Kosec in Luka Lovrec, po poškodbi pa se vračata kapetan Kristian Škerget in Žiga Tkalčič, ki je bil pred poškodbo prav tako član slovenske reprezentance U19.

Zaradi igranja »velikega« nogometa v jesenskem delu prvenstva futsala za ljutomersko ekipo ne bosta igrala Urban Goričan in Mitja Gašparič.

Članska vrsta Meteorplasta bo priprave na novo sezono pričela 8. avgusta.