Robert Grdović je novi trener Meteorplasta

Dosedanji trener Ljutomerčanov Tomislav Novak bo v prihodnji sezoni, ki se bo pričela v začetku septembra, opravljal naloge Grdovićevega pomočnika, obenem pa bo trener selekcij U19 in U17.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. julij 2022 ob 10:31
Robert Grdović

Robert Grdović

Hrvaški strokovnjak Robert Grdović, je novi trener članske futsal ekipe ljutomerskega Meteroplasta, člana 1. slovenske futsal lige. Dosedanji trener Ljutomerčanov Tomislav Novak bo v prihodnji sezoni, ki se bo pričela v začetku septembra, opravljal naloge Grdovićevega pomočnika, obenem pa bo trener selekcij U19 in U17.

Klub malega nogometa Meteorplast iz Ljutomera, ki deluje že več kot 30 let, je bil v sezoni 2021/22 ponovno član najelitnejšega slovenskega futsal tekmovanja, v premierni sezoni med prvoligaši pa je ekipa pod Novakovim vodstvom zasedla visoko peto mesto. »Cilj je bil obstanek v ligi, zato moramo biti s končnim 5. mestom več kot zadovoljni,« je po koncu sezone dejal predsednik ljutomerskega kluba Saša Makoter, ki skupaj s sodelavci v teh dneh sestavlja ekipe za sezono 2022/23. »V tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije bomo nastopili z vsemi ekipami. Poleg članske ekipe v 1. slovenski futsal ligi bomo igrali tudi z mlajšimi selekcijami U13, U15, U17 in U19. Ker je interes za futsal vedno večji bomo najverjetneje v mlajših kategorijah v tekmovanje prijavili še kakšno ekipo

Grdović nosil drese najboljših hrvaških prvoligašev, za hrvaško reprezentanco zbral 56 nastopov in dosegel 40 zadetkov

Pred sestavo ekip so se v klubu odločili za okrepitev strokovnega štaba. »Želimo narediti korak naprej. Zato smo se odločili, da privabimo v klub strokovnjaka, od katerega se bomo lahko vsi v klubu nekaj naučili. Odločitev je padla na Roberta Grdovića,« pove Makoter. Grdović, ki je februarja dopolnil 48 let, je bil odličen futsal igralec. Med leti 1998 in 2011 je nosil drese najboljših hrvaških prvoligašev, dve sezoni pa je nastopal tudi v najelitnejšem italijanskem tekmovanju. Za hrvaško reprezentanco je zbral 56 nastopov in dosegel 40 zadetkov. Leta 2011 se je podal v trenerske vode. Po petih letih treniranja zagrebškega Nacionala se je podal v Maribor, kjer je v sezoni 2016/17 tamkajšnjega ligaša pripeljal do naslova državnega prvaka. Po enoletni epizodi na klopi selektorja reprezentance Turkmenistana je minuli dve sezoni preživel na klopi ptujske Hiše daril, ki jo je v minuli sezoni popeljal v finale slovenskega pokala in na 3. mesto državnega prvenstva.

»Ker smo v klubu zadovoljni z delom Tomislava Novaka, ki nam je veliko pripomogel z uvrstitvi članske ekipe v 1. slovensko futsal ligo ter pri vzgoji mladih igralcev, smo se dogovorili, da bo odslej Grdovićev pomočnik, obenem pa bo bdel tudi nad selekcijama U17 in U19. Za pripravo vratarjev bo tudi v novi sezoni skrbel Andrej Fajfar. V naslednjih dneh se bomo dogovorili še s trenerji za selekciji U13 in U15, nato pa sledi sestava ekip. Najprej se bomo pogovorili z igralci, ki so branili barve našega kluba v prejšnji sezoni, glede na to, da se verjetno obetajo tudi kakšni odhodi igralcev v druge klube, bomo poiskali adekvatne zamenjave

Članska ekipa in selekcija U19 bosta priprave na novo sezono pričeli 8. avgusta.



Več v Šport