Izpeljali so dvodnevno strelsko tekmo v streljanju na glinaste golobe

Lovci LD Dornava - Polenšak so na strelišču pri lovskem domu v Slomih pripravili tekmo v streljanju na glinaste golobe. Tekme se je v dveh dneh udeležilo 120 strelcev in 18 ekip.

Ivan Trunk, nedelja, 31. julij 2022 ob 08:40
Tekma v streljanju na glinaste golobe

Tekma v streljanju na glinaste golobe

Po dveh letih premora, zaradi vseh omejitvenih ukrepov, so lovci LD Dornava - Polenšak, na strelišču pri lovskem domu v Slomih, v soboto 23. in v nedeljo 24. julija, izpeljali dvodnevno strelsko tekmo v streljanju na glinaste golobe. Sobota je bolj posvečena srečanju z občani in lastniki zemljišč, nedelja pa je bila bolj tekmovalna.

Tekme se je v dveh dneh udeležilo 120 strelcev in 18 ekip. Med člani je zmagal Jan Lešnik, drugo mesto je osvojil Andrej Ropret, tretje pa Jože Kavčič.

Med veterani je slavil Vinko Kocuvan, drugo mesto je osvojil Albin Bratuša, tretje pa Bojan Lešnik, pri super veteranih pa je prvo mesto osvojil Boris Babosek, drugo mesto si je pristreljal Vlado Barič, tretje pa Ivan Bezjak.

Med 18. ekipami je prvo mesto osvojila ekipa LD Leskovec, drugo mesto LD Vitomarci, tretje pa LD Jože Lacko iz Ptuja.

Vsi obiskovalci pa so se lahko pomerili v streljanju z zračno puško in s šibrenico na »bežečega zajca«.

»Bežečega zajca« je tako osvojil Andrej Ropret. Z zračno puško pa je bil najbolj natančen Žan Brinovec pri starejših od 15 let, pri mlajših od 15 let pa je zmago slavil Ambrož Janžekovič.

Prvi večer, na nočni tekmi v lovskem stavu, za pečenega odojka, pa sta v dvojicah zmagala Slavko Gorenc in Jože Kavčič.

Vsem dobitnikom pokalov, medalj in nagrad iskreno čestitamo.

Tekma je oba dneva bila izpeljana odlično. Kljub zelo visokim temperaturam, je bilo veliko strelcev in obiskovalcev.

Lovci LD Dornava - Polenšak pa so z opravljenim delom zadovoljni in obljubljajo drugo leto še boljšo tekmo in spremljevalno dogajanje.



Več v Šport