Tomislav Zrinski novi direktor občinske uprave Občine Ljutomer

Novi direktor bo funkcijo nastopil s prvim septembrom 2011

Prlekija-on.net, sreda, 17. avgust 2011 ob 08:3321
Občina Ljutomer

Občina Ljutomer

V sredo, 17. avgusta 2011, se je zaključil javni razpis za izbor direktorja občinske uprave Občine Ljutomer.

Izmed prijavljenih kandidatov, ki so izpolnjevali razpisne pogoje, je za 5-letno mandatno obdobje bil izbran g. Tomislav Zrinski, univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva, ki poleg strokovnih referenc izkazuje tudi veliko izkušenj na področju lokalne samouprave, vodenja projektov in investicij ter upravljanja z infrastrukturnimi in komunalnimi nalogami občin. Do imenovanja na funkcijo direktorja je vodil lastno projektantsko podjetje, pred tem pa je skrbel za področje investicij, razvoja in pridovivanja nepovratnih sredstev na občini Puconci.

Odločilni kriteriji za izbor so bili poznavanje lokalne samouprave in pristojnosti organov občine, poznavanje zakonodaje o lokalni samoupravi, delovne izkušnje in dodatna znanja ter komunikacijske sposobnosti.

Novi direktor bo poleg uvedbe spremembah usmerjenih v organiziranje občinske uprave kot učinkovitega servisa občanom, skrbel za učinkovito izpolnjevanje občinskih nalog ter racionalizacijo delovanja javnih servisov, služb in zavodov. Gospod Zrinski bo funkcijo nastopil s 1. 9. 2011.

Županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je imenovanje komentirala z naslednjo izjavo: "Vesela sem, da se je na razpis prijavilo toliko dobrih kandidatov in da smo med njimi izbrali strokovnjaka z največ izkušenj na področju lokalne samouprave. Pred nami so pomembne spremembe, ki jih je potrebno izpeljati strokovno in neobremenjeno, zato se veselim nastopu mandata novega direktorja."


Več v Politika