Občina Radenci razvija Športni center Ivanke Serec

Ob športnem centru Ivanke Serec so zgradili Medgeneracijski poligon za preživljanje prostega časa. Vzpostavili so zunanji fitnes, 3 polja motorik parka in 2 odbojkarski igrišči.

Prlekija-on.net, torek, 16. avgust 2022 ob 19:27
Medgeneracijski poligon - motorik park in fitnes na prostem

Medgeneracijski poligon - motorik park in fitnes na prostem

Občina Radenci je končala z operacijo Medgeneracijskega poligona, ki je bila uspešna na 6. javnem pozivu za izbor operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Prlekija.

Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa »Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za gospodarstvo razvoj in tehnologijo (MGRT) v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

»Občina Radenci je občina z bogato turistično zgodovino in s krajem Radenci ena izmed najbolj zdraviliško usmerjenih ter destinacijsko prepoznavnih občin v Sloveniji in na območju LAS Prlekija nasploh. Pomanjkljivost občine Radenci se kaže v potrebi po športno-rekreativnem prostoru za namen medgeneracijskega druženja najranljivejših skupin v smislu zmanjševanja socialne izoliranosti, boljše povezanosti lokalne skupnosti, povečanja solidarnosti ter skupnemu fizično aktivnem preživljanju prostega časa. V projektu Medgeneracijski poligon za aktivno preživljanje prostega časa sodelujemo partnerji Športno društvo Odbojkarski klub Radenci in PHOTOGRAPHY, SARA KAGER S.P.« je povedal Luka Ajlec z Občine Radenci.

»Občina Radenci se srečuje s številnimi izzivi tudi na področju športna in turizma. Z vlaganjem v športno infrastrukturo pridobiva celotna lokalna skupnost. V športnem centru Ivanke Serec tako že najdemo dve veliki nogometni igrišči, eno z naravno in eno z umetno travo, atletsko stezo in pomožno igrišče z naravno travo.
Nov medgeneracijski poligon odlično dopolnjuje celotno turistično infrastrukturo v Športnem centru Ivanke Serec. Z medgeneracijskim poligonom pridobivajo vse generacije v občini Radenci. Tako smo v tem projektu pridobili cca 700 m² novih rekreativnih, atraktivnih novih površin, ki obsegajo 3 polja motorik parka, dve odbojkarski igrišči in fitnes na prostem. Uporaba novih športnih površin bo v veliko pomoč kondicijskim pripravam lokalnim športnih ekip in gostujočih ekipam, katerih je vsako leto več. Prav s tem ciljem gradimo športne površine v naši občini
,« pa je povedal župan Občine Radenci Romam Leljak.

»Pri prijavi projekta smo se osredotočili na številne izzive in potrebe območja LAS Prlekija, katere del je tudi občina Radenci. Tako smo se osredotočili na področje Lokalne ekonomije, socialnega mreženje, narave in kvalitete življenja v občini Radenci. S pomočjo tega projekta oz. operacije smo tako zagotovili povečanje potrošnje turistov, ki obiščejo tukajšnje ali bližnje točke in prireditve, povečanje kapacitet, izboljšanje kvalitete in diverzifikacija turistične ponudbe. Oživili smo prostor pred Športnim centrom Ivanke Serec prav z obnovo turistično športne infrastrukture in dvignili športne ozaveščenosti o zavedanju in pomenu gibanja za zdravje predvsem pri najmlajših ter pri generacijah tretje starostne skupine, katere so krepko podhranjene pri gibalnih aktivnostih ter zavedanju pomena dejavnosti v zrelih letih.
Opažamo, da se ob tukajšnjem poligonu že srečujejo mladi, ostareli, kar se kaže v vedno zelo opevanem medgeneracijskem sodelovanju. Vsekakor se je s to investicijo povečala družabna vrednost v občini Radenci, športni utrip in medgeneracijsko sodelovanje od kot ima tudi ime naš nov poligon.
Po občini Radenci že stojijo nove knijigobežnice, ki bodo obiskovalce Radencev spodbujale k branju in izmenjavi knjižnega gradiva
«, je dodala vodja projekta Mojca Marovič.

Vrednost upravičenih stroškov operacije znaša 62.469,46 EUR, skupna vrednost sofinanciranja znaša 49.997,17 EUR, lastna sredstva skupaj znašajo 38.167,17 EUR, skupna vrednost operacije pa 88.173,34 EUR.

Medgeneracijski poligon - odbojkarski igrišči
Medgeneracijski poligon - odbojkarski igrišči

V soboto Dan odprtih vrat

Celoten projekt še ni popolnoma zaključen, prav soboto, 20. avgusta nas čaka Dan odprtih vrat prav na tem Medgeneracijskem poligonu.

Več o tem je povedal predstavnik odbojkarskega kluba OK Radenci, Blaž Ajlec: »Zelo smo bili veseli povabila občine Radenci k pristopu na 6. javni poziv izbor operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Prlekija. Skupaj smo načrtovali naprave v fitnesu na prostem, dve odbojkarski igrišči in motorik park. Tako smo kot lokalni klub dobili nove vadbene površine, ki nam bodo omogočali lažjo pripravo na prihajajočo odbojkarsko sezono. Skupaj z Občino Radenci prav v soboto 20. 8. organiziramo Dan odprtih vrat, na katerem bo nastopilo 16 prijavljenih ekip. V sklopu tega projekta pa smo že izvedli odbojkarski kamp za otroke.
V tokratni tekmovalni sezoni 2022/23 bo članska ekipa nastopala v drugi državni odbojkarski ligi. Dečki bodo nastopali v kategorijah mala odbojka, starejši dečki in kadeti. V klubu trenirajo tudi deklice, ki bodo letos nastopale v kategoriji starejše deklice.
Treningi bodo potekali v športni dvorani v Radencih in telovadnici ob Osnovni šoli Kapela.
Več informacij: ok.radenci@gmail.com
Vljudno vabljeni tudi k vpisu otrok

Konec tedna vrhunec avgustovskega programa Radenskega poletja

»V Radencih smo uspešno zakorakali tudi v letošnji nov program, to je Radensko poletje. V parku v Radencih je že nastopila Ivana Kovač, včeraj ob Vinogradniški hiši glasbena skupina Blue Planet. Ta teden v petek 19. avgusta pa nas čaka vrhunec avgustovskega programa, saj v radenski park ob 20. uri prihaja Petar Grašo. Vstopnine ni, tako, da vljudno vabljeni!
Vljudno vabljeni na Dan odprtih vrat medgeneracijskega poligona v soboto ob 10. uri.
V sklopu Radenskega poletja nas bodo še obiskali Nika Zorjan, Dino Petrić, Tanja Žagar, Klapa Šufit, Hamo & Tribute 2 Love, skupini Tabu in LPS. Kdaj bodo nastopili posamezni glasbeniki, si lahko ogledate
Vljudno vabljeni vsi, se vidimo v čim večjem številu v Radencih!
« je zbrane še nagovoril župan Občine Radenci, Roman Leljak.



Več v Gospodarstvo