Društvena razstava v Gornji Radgoni

Razstavlja kar 27 članic in članov

Filip Matko, petek, 19. avgust 2011 ob 20:56
Z razstave

Z razstave

V galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni je 18. avgusta ob 19. uri bila otvoritev letošnje društvene razstave likovnih del članic in članov Likovnega društva Gornja Radgona.

Vabilu k sodelovanju na razstavi se je odzvalo kar 27 posameznic in posameznikov (Zlatica Becci, Saša Bezjak, Boris Borko, Vidka Borko, Jasna Brunskole, Zdravko Dolinšek, Danijel Ferlinc Danny, Matjaž Geder, Simona Grosman, Tončka Grum, Gerhard Guttmann, Franci Jaušovec Fric, Robert Kosmač, Albina Kragelj, Pavla Krajnc, Zdenko Krpan, Filip Matko Ficko, Tatjana Mijatović, Mina Molnar Urbanič, Marija Ratnik, Tamara Rimele, Terezija Šegula, Dana Štrucelj, Lojze Veberič, Marina Vuk, Ivica Vukan in Eva Žula), katerih dela bodo na ogled do 5. oktobra.

Za kulturni program je poskrbela ad-hock glasbena skupina iz Radenec, ki so jo sestavljali Valter Klemenčič (orglice), Luka Prislan (kitara), Staš Sukič (bas kitara) in Alen Kranjc (bobni). Tem posameznikom so bile podarjene grafike, ki jih je izdelala Vidka Borko, a izročila jim jih je Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, ki je na otvoritvi razstave med drugim dejala: »…Vesela sem, da se je našemu vabilu za sodelovanje na tokratni razstavi odzvalo toliko posameznic in posameznikov, kar pomeni večino od skupnega števila 32 članic in članov našega društva, odkar smo se dogovorili, da članstvo opredelimo s plačano članarino. Nekatera izmed razstavljenih del so nastala na našem prvem letošnjem slikarskem druženju 27. maja, ko smo tukaj v Gornji Radgoni slikali Apolonijo. Poleg tega si lahko ogledamo nekatera dela, ki so nastala na našem enodnevnem slikarskem druženju 2. julija na Kapeli. So pa nekatera dela nastala kar v ateljejih ali ob kakšni drugi priložnosti. Poudariti pa moram, da tokrat dva izmed razstavljavcev razstavljata prvič v naši sredini (Terezija Šegula in Gerhard Guttmann). So pa naše članice in člani izredno aktivni, kajti pripravijo večino razstav v okviru društva, nekateri pa kar v lastni režiji. O njihovi aktivnosti priča to, da štirje trenutno razstavljajo svoja dela na razstavi mladih umetnikov Pomurja v murskosoboški Galeriji, peterica pri Sveti Ani v Slovenskih goricah svoja dela z letošnje 5. Anine palete, v radenskem DOSOR-ju pa ima samostojno razstavo naš član Danijel Ferlinc Danny…«


Več v Kultura in izobraževanje