22-letnik 20-letnici ponoči v parku zadal posebno hude telesne poškodbe

Mariborski policisti preiskujejo kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe, ki je bilo ponoči izvršeno v mariborskem mestnem parku. Z zbiranjem obvestil je bilo do sedaj ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude.

Prlekija-on.net, nedelja, 4. september 2022 ob 14:12
Policija dogodek preiskuje

Policija dogodek preiskuje

Mariborski policisti preiskujejo kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe, ki je bilo ponoči izvršeno v mariborskem mestnem parku. Z zbiranjem obvestil je bilo do sedaj ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude. Oškodovanki je bila na kraju s strani policistov nudena prva pomoč, nato je bila s strani reševalcev odpeljana v UKC Maribor, kjer je na zdravljenju. Policisti so pri pregledu okolice kraja kaznivega dejanja 22-letnega osumljenca tudi izsledili in mu na podlagi določil II. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP) odvzeli prostost ter zoper njega odredili policijsko pridržanje.

V tej zvezi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, skupaj z ostalimi policisti, intenzivno zbirajo obvestila in izvajajo različne operativne ukrepe. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Več informacij trenutno zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Za kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe po I. odstavku 124. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen zapora od enega leta do desetih let.



Več v Črna kronika