Ormoški policisti v soboto obravnavali več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola

Trem voznikom so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, enega voznika so tudi pridržali.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. september 2022 ob 12:42
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, minuli vikend obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 2. septembra, ob 07.53 so bili policisti obveščeni o poškodbi igrala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval steber gugalnice. Za neznanim povzročiteljem še zbirajo obvestila.

Ob 22.14 so bili obveščeni o motenju počitka na območju mesta Ormož. Z zbiranjem obvestil je bil ugotovljen kršitelj, kateremu je bil izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZJRM-1 čl. 8/2.

V soboto, 3. septembra, ob 09.47 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, na območju mesta Ormož. Na kraju so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje, zato je bil na kraju kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 13.36 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, rezultat je pokazal 0,50 mg/l. Voznik je na kraju bil izključen iz prometa, proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 17.35 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na okrajno sodišče bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi izmerjene količine alkohola v organizmu, je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje.

Ob 20.02 je patrulja imela v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil pri tem odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na okrajno sodišče bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi izmerjene količine alkohola v organizmu, je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje.



Več v Črna kronika