Predzadnji dan več ur vozili po ozkih gorskih cestah, v torek jih čaka cilj

Zadnji dan morajo prevoziti še dva gorska prelaza nato pa se spustiti do Sredozemskega morja, kjer jih na Azurni obali čaka cilj.

Prlekija-on.net, torek, 6. september 2022 ob 09:27
European mountain summit Rally 2022

European mountain summit Rally 2022

Četrti dan na European mountain summit Rally 2022 je prleška reli ekipa Wine angels uspešno prevozila dva prelaza in opravila glavno nalogo, ko so v francoskih Alpah nad 2.000 metrih nadmorske višine svoje vozilo morali zamenjati za kolo ter tako prevoziti vsaj 200 metrov. So pa ta dan vozili dobre štiri ure po ozkih gorskih poteh brez asfalta, kar je za nekatere ekipe bilo tudi precej naporno. Kot so nam povedali, sami niso imeli večjih težav, saj imajo na vozilu 4x4 pogon, eni pa so imeli kar velike težave, da so prevozili ta del poti. Enemu vozilu je ob tem zlomilo tudi polosovino in je nastal zastoj, tako da so morali v vrsti čakati dve uri.

V torek pa so vstopili v zadnji dan dogodivščine, ko jih čaka vožnja proti cilju, a bodo tudi tokrat morali prevoziti še visoke gorske prelaze in sicer Col de la Bonette (2.715) in Col de Turini (1.607 m nadmorske višine). Col de Turini je tudi njihov zadnji prelaz, nato se spustijo proti Sredozemskemu morju proti Monaku. Tam lahko s posebno misijo dobijo dodatne točke, ko se popeljejo po slavnih cestah, ki jih poznamo iz dirk Formule 1. Glavna naloga dneva pa je seveda priti na cilj. Ta je na Azurni obali v St. Tropezu. Na cilju naj bili predvidoma med 17. in 18. uro.

Spodaj je še nekaj utrinkov in video iz predzadnjega dne reli pustolovščine.

Wine angels v Alpah

Tako je izgledal del ponedeljkove poti reli ekipe Wine angels. Dobre štiri ure gorskih poti, nič asfalta

Objavil/a Prlekija-on.net dne Ponedeljek, 05. september 2022
European mountain summit Rally 2022

V nedeljo ekipo »vozila« tudi policist in kokoš, danes jih čaka »Tour de France«





Več v Družabno