Pričenja se nova sezona v 1. slovenski futsal ligi: Meteorplast ŠIC bar v Zagorje ob Savi po pozitiven rezultat

V minuli sezoni sta se ekipi merili dvakrat. V Ljutomeru se je dvoboj končal z neodločenim izidom 2:2, v Zagorju ob Savi pa so Ljutomerčani slavili s 4:1.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. september 2022 ob 07:26
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 9. septembra, se pričenja nova sezona v 1. slovenski futsal ligi. V sezoni 2022/23 bo v najelitnejšem slovenskem futsal tekmovanju, pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, nastopilo osem ekip. Skrajni vzhodni del države bo zastopal ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je v minuli sezoni, ko se je po več kot dveh desetletjih znova uvrstil v prvoligaško konkurenco, zasedel 5. mesto.

Članska vrsta Meteorplasta ŠIC bara je pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb. Prvi trener ekipe je postal nekdanji hrvaški futsaler Robert Grdović, ki ima pri 48. letih že tudi bogate trenerske izkušnje. Med drugim je v Sloveniji vodil Mariborčane, s katerimi je v sezoni 2016/17 postal državni prvak, nazadnje pa je treniral ptujsko Hišo daril, ki je v minuli sezoni prvenstvo končala na 3. mestu. Dosedanji prvi trener prleške ekipe Tomislav Novak je postal Grdovićev pomočnik, za pripravljenost vratarjev pa tudi v tej sezoni skrbi Andrej Fajfar.

Potem ko sta se Mitja Gašparič in Urban Goričan odločila, da bosta prednost dala velikemu nogometu, mladi reprezentant Alen Ruis pa je sprejel ponudbo italijanskega kluba iz Benetk, se je vodstvo kluba odločilo, da iz ptujskega kluba, ki je izstopil iz tekmovanja, pripelje vratarja Klemna Anžela, ki je v preteklosti že branil vrata Meteorplasta, ter izkušena igralca Thomasa Pihlerja in Denisa Kneževiča. »V tej sezoni moramo narediti korak naprej. Poleg tega, da morajo naši mladi igralci ob tako odličnem trenerskem štabu napredovati, se spogledujemo z uvrstitvijo v polfinale državnega prvenstva. V kolikor bomo imeli srečo pri žrebu pa bi radi tudi zgodovinsko uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja,« z optimizmom v novo sezono zre predsednik kluba Saša Makoter.

Meteorplast ŠIC bar

Članska ekipa je s pripravami pričela 8. avgusta, naporne treninge pa prekinila zadnji petek v avgustu, ko se je v Kopru udeležila močnega mednarodnega turnirja. Kljub temu, da je Meteorplast ŠIC bar na Primorskem nastopil v oslabljeni zasedbi, se je odlično upiral slovenskemu prvaku Dobovcu (poraz po streljanju kazenskih strelov) in Bronxu iz Škofij (poraz z 0:2).

Novo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi bodo Ljutomerčani pričeli jutri (petek) v Zagorju ob Savi, kjer bodo moči merili z Mlinšami. »Kljub temu, da smo malo časa skupaj, sem z opravljenim v pripravah zadovoljen. Še posebej v zadnjih dveh tednih so igralci pokazali odličen pristop na treningih, Tudi to, kar so prezentirali na turnirju v Kopru, je pohvalno. V Zagorje ob Savi gremo po pozitiven rezultat. Uvod v sezono bo zelo pomemben tudi za psiho igralcev. Veliko lažje bo v nadaljevanju, če bomo zmagali. Mlinše so neugodne, še posebej na svojem terenu. Vsekakor moramo zaustaviti njihov začetni nalet, v kolikor pa ne bo nekih nepotrebnih individualnih napak, se lahko nadejamo dobrega izida,« je pred uvodno tekmo sezone povedal Grdović.

V minuli sezoni sta se ekipi merili dvakrat. V Ljutomeru se je dvoboj končal z neodločenim izidom 2:2, v Zagorju ob Savi pa so Ljutomerčani slavili s 4:1.



Več v Šport