Že petič med počitnicami pripravili Športne popoldneve za otroke

Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer sta petič izvedla program Športni popoldnevi za otroke.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. september 2022 ob 19:11
Športni popoldnevi za otroke

Športni popoldnevi za otroke

V športnem parku Cven sta v tednu med 22. in 26. avgustom Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer izvedla program Športni popoldnevi za otroke. Ta petdnevni program, ki je vsako leto na voljo konec poletnih počitnic, je bil tokrat že petič.

Nova izdaja športnih popoldnevov je prinesla nekaj znanih in nekaj novih vsebin, s katerimi so organizatorji od ponedeljka do petka (od 22. do 26. avgusta 2022) popoldne v cvenskem športnem parku in njegovi neposredni okolici nagovarjali 60 šoloobveznih otrok. Prav tako so vsak dan poskrbeli za malico in sadno malico ter osvežitev s pijačo. Ampak gremo lepo po vrsti.

Prvi dan jo je nekoliko zagodlo vreme, zato so otroci osnove košarke spoznavali v dvorani zadružnega doma, in sicer v dveh ločenih skupinah. Medtem ko se je pri eni skupini vse dogajanje vrtelo okoli žoge, je druga skupina likovno ustvarjala. Seveda na temo športa. Še pred malico je udeležence obiskal nogometaš in sovaščan Nino Kouter (NK Celje), ki je prijazno odgovarjal na vprašanja zlasti nogometnih navdušencev o življenju profesionalnega nogometaša. V drugem delu ponedeljkovega dogajanja so otroci spoznavali judo in se razmigali ob plesu.

V torek sta bila na sporedu kar dva obiska, najprej obisk policistov ljutomerske policijske postaje, nato pa še reševalca iz zdravstvenega doma. Vsi so predstavili delo, ki ga opravljajo, veliko pozornosti so pritegnila vozila, pri policistih še lisice in radar, pri reševalcu Mitji pa oživljanje ponesrečenca in uporaba povojev pri prvi pomoči. Med obiskoma in na koncu smo čas izkoristili za igro med dvema ognjema.

Sreda je bil dan za pohod. Otroci so jo mahnili po Cvenu do cvenskih kinologov Zvonka in Marjane, kjer so veliko izvedeli o treniranju psov za tekmovanje na poligonih. Seveda so jim psi svoje znanje tudi pokazali. Nato je otroke pot vodila do Hudinove jame na Moti, kjer so jih že čakali ribiči, ki so jim predstavili vse skrivnosti za uspešen športni ribolov. Pred koncem dneva je otroke čakal še zadnji del poti nazaj proti športnemu parku.

Naslednji dan so športni park obiskali še gasilci. Tudi oni so predstavili opremo in delovanje lokalnih društev, skupaj z otroki pa so opravili še nekoliko posebno mokro vajo. Po odhodu gasilcev je bil čas za tekmovanje na poligonih in prilagojeno spoznavanje hokeja na travi.
Zadnji dan se je začel s spoznavanjem prvin odbojke na mivki, ki sta jih otrokom predstavili Ana in Nika. A kaj kmalu je napočil čas za zaključek tega športnega druženja, saj so na zaključni piknik že začeli prihajati starši. Kot veleva tradicija, so na spretnostnem poligonu ob otrocih svoje športne sposobnosti morali pokazati tudi starši. Oboji so se dobro odrezali. Po podelitvi priznanj in praktičnih nagrad se je dogajanje zaključilo s piknikom in številnimi spontanimi športnimi dejavnostmi.

(Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer se zahvaljujeta vsem, ki so pomagali pri organizaciji letošnjih športnih popoldnevov. To so: Košarkarski klub Ljutomer, Judo Ljutomer, Nino Kouter, plesna učiteljica Urška Kunčič, Policijska postaja Ljutomer, Zdravstveni dom Ljutomer, kinologa Zvonko Vučko in Marjana Seršen, ŠRD Motarska jama, gasilska društva Cven, Mota in Zg. Krapje, Zvonko Pintarič (peka palačink) in Tanja Trstenjak (pogače), Ana Škrobar in Nika Magdič (trening odbojke) ter Gostilna Gezove jame.)Več v Šport