Zdravko Mauko-Magi dvakratni Balkanski prvak

Magi je ponovno uspešno nastopil v kategoriji 65-69 let. Osvojil je dva naslova Balkanskega prvaka, v teku na 100 metrov z ovirami in v teku na 300 metrov z ovirami.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. september 2022 ob 07:57
Magi na Balkanskem prvenstvu za veterane

Magi na Balkanskem prvenstvu za veterane

V Solunu v Grčiji je tri dni potekalo 31. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Sodelovalo je 873 atletov iz vseh držav na Balkanu. Izven konkurence je tekmovalo še več kot 60 atletov, ki so prišli iz držav: Ciper, Ukrajina, Nemčija, Italija, Poljska, Madžarska, Indija, Južna Afrika, Irska in ZDA. V slovenski reprezentanci je bilo 33 atletov in 16 atletinj. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je zopet uspešno nastopil v kategoriji 65-69 let. Osvojil je dva naslova Balkanskega prvaka, v teku na 100 metrov z ovirami in v teku na 300 metrov z ovirami. Dve srebrni medalji pa je osvojil, v skoku v višino in v teku na 400 metrov.

Vsak prijavljeni atlet je lahko nastopil samo v štirih disciplinah v posamezni kategoriji od 35 do 95 let po pet let. Najstarejša nastopajoča atleta sta bila 93-letni Grk in 89-letna Grkinja. Najstarejša atleta v slovenski ekipi pa sta bila 87-letni Marko Sluga iz Maribora in Jožica Rogelj iz Novega mesta, stara 76 let. Omenjena atleta sta v svojih kategorijah osvojila vsak štiri zlate medalje v nastopajočih disciplinah.

Člani balkanske atletske veteranske federacije, ki ji predseduje Damjan Gril iz Celja so potrdili prireditelja tekmovanj v letu 2023. Dvoransko prvenstvo bo meseca marca v Istanbulu, odprto pa septembra v Izmiru v Turčiji.



Več v Šport