44 tisoč evrov denarnih pomoči za študentke in študente v socialni stiski

Denarne pomoči so namenjene študentom in »pavzerjem« 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znašli v položaju hujše materialne ogroženosti.

Prlekija-on.net, sreda, 5. oktober 2022 ob 11:42
Denarne pomoči so namenjene študentom in »pavzerjem«

Denarne pomoči so namenjene študentom in »pavzerjem«

Namen Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Za doseganje tega cilja v Fundaciji Študentski tolar ob vstopu v novo študijsko leto podeljujejo študentom ŠOU v Ljubljani nove nepovratne denarne pomoči, in sicer v skupni višini 44.000 €.

Denarne pomoči so namenjene študentom in »pavzerjem« 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znašli v položaju hujše materialne ogroženosti. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 18. novembra, na vloge študentov pa odgovarjajo sproti.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu je objavljenih na spletni strani www.studentski-tolar.si.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: »S pozivom za enkratne nepovratne denarne pomoči v višini 250, 350 ali 450 evrov želimo prispevati k reševanju socialnih stisk študentov in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Oddaja vlog je možna najkasneje do 18. novembra. Ker bomo na vloge odgovarjali sproti, pozivam študente, naj nam svoje vloge pošljejo čim prej, saj Poziv traja do porabe sredstev. Študentom smo na voljo tudi za pomoč ali svetovanje pri oddaji vlog

Letos so na Fundaciji Študentski tolar že podelili denarne pomoči v skupni višini 55.400 €. Poleg pravkar objavljenega Poziva se lahko študenti ŠOU v Ljubljani trenutno prijavijo še na njihove subvencionirane jezikovne in strokovne tečaje ter brezplačno lektoriranje zaključnih študijskih nalog. Sredstva za pomoči študentom jim omogoča ŠOU v Ljubljani.


KONTAKT: Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani (01/4380-219)
info@studentski-tolar.si



Več v Kultura in izobraževanje