Mladoletni voznik na znake policistov ni ustavil, nato je skočil iz avta in pobegnil

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je neregistrirano vozilo vozil mladoletni državljan Avstrije brez veljavnega vozniškega dovoljenja z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu.

Prlekija-on.net, petek, 14. oktober 2022 ob 10:39
Policija

Policija

Policisti PP Murska Sobota so minulo sredo, malo po 2. uri v krožišču Industrijske in Panonske ulice v Murski Soboti opazili vozilo znamke Audi z nameščenimi nemškimi registrskimi oznakami, ki je naglo pospešilo vožnjo iz krožišča. Policisti so takoj zapeljali za vozilom v smeri Bakovske ulice in ga z zvočnimi in svetlobnimi znaki poskušali zaustaviti. V naselju Bakovci je voznik zavil v slepo ulico, skočil iz avta in pobegnil, ter se čez nekaj minut sam vrnil na kraj. V vozilu sta kot sopotnika ostala mladoletno dekle in fant, državljana Avstrije.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je neregistrirano vozilo vozil mladoletni državljan Avstrije brez veljavnega vozniškega dovoljenja z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu. V prtljažniku vozila sta bili najdeni dve tabli - prometna znaka za obvoz, za katera je obstajal utemeljen sum, da izvirata iz kaznivega dejanja tatvine. Prometni znaki so bili proti zapisniku o zasegu predmetov zaseženi.

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. V zvezi kaznivega dejanja tatvine prometnih znakov pa sledi ukrep po opredelitvi oškodovanca.



Več v Črna kronika