V Ormožu se poslavljajo od častnega občana

Vladimir Puklavec je s svojim inovativnim vodstvom pustil veliki pečat pri razvoju naše regije v eno najboljših regij na svetu. Bil je velik gospodarstvenik, ki ni pozabil na domači kraj.

Prlekija-on.net, torek, 18. oktober 2022 ob 07:46
V sejni sobi bo odprta žalna knjiga, foto: Občina Ormož

V sejni sobi bo odprta žalna knjiga, foto: Občina Ormož

Poročali smo že, da se je v 80. letu starosti poslovil Vladimir Puklavec, lastnik največje vinske kleti v severovzhodni Sloveniji in družbe Puklavec Family Wines, ki je ena največjih izvoznic slovenskih vin. Bil je tudi častni občan Občine Ormož, v teh dneh bo v sejni sobi odprta žalna knjiga, v katero se bo možno vpisati.

"V 80. letu nas je zapustil Vladimir Puklavec, domačin, ki je svoje življenje posvetil energetiki, vinogradništvu in vinarstvu.

Po uspešnih poslovnih zgodbah z lastnimi energetskimi projekti v tujini, ga je ljubezen do domovine in rojstnega mesta Ormož privedla do tega, da poskrbi še za prihodnost ormoškega vinogradništva in vinarstva. Po očetu je podedoval ljubezen do vina in leta 2009 postal lastnik vinskih podjetij Jeruzalem Ormož in Ljutomerčan, prav tako je prevzel vse vinograde, ki se vežejo na imenovane kleti.

Po vzponih in padcih ormoške kleti in krizah v svetu vinogradništva in vinarstva v Sloveniji in na ormoškem, je družina Puklavec klet obranila pred nesrečnim koncem in ohranila tradicijo in sloves vinogradništva in vinarstva na ormoškem. Z obdelovanjem 1100 ha površin, od tega 590 ha lastnih, je podjetje poskrbelo, da se ohranja kulturna krajina, ki nam daje prepoznavnost po svetu, krajina, ki skozi zgodovino zaznamuje in oblikuje način življenja tukajšnjih ljudi. Prav tako je to podjetje, ki je številnim prebivalcem omogočilo zaposlitev in možnost odkupa grozdja od lokalnih vinogradnikov, kar je pomembno vplivalo na gospodarstvo v Občini Ormož.

Po prevzemu kleti je vanjo bilo vloženo veliko, saj se je popolnoma tehnološko renovirala z najsodobnejšo opremo in velja za tehnološko najbolj dovršeno klet. Sloves ormoških vin je popeljal na vrh lestvice v svetovnem merilu, kar dokazujejo uspehi na najprestižnejših svetovnih ocenjevanjih in večkratni naziv Vinar leta na ocenjevanjih vin v Gornji Radgoni, kar močno vpliva na razvoj turizma v destinaciji Jeruzalem Slovenija.

Vladimir Puklavec je s svojim inovativnim vodstvom pustil veliki pečat pri razvoju naše regije v eno najboljših regij na svetu. Bil je velik gospodarstvenik, ki ni pozabil na domači kraj.

Hvala za vse storjeno.

SVOJCEM IZREKAMO ISKRENO SOŽALJE" je na občinski spletni strani zapisal župan Danijel Vrbnjak z občinsko upravo.

Vladimir Puklavec, foto: Mediaspeed

Umrl je Vladimir Puklavec


V sejni sobi Občine Ormož bo odprta žalna knjiga, v katero se bo možno vpisati v poslovnem času Občine Ormož.

torek, 18.10.2022 od 7.00-15.00
sreda, 19.10.2022 od 7.00-17.00
četrtek, 20.10.2022 od 7.00-15.00
petek, 21.10.2022 od 7.00-13.00

V sejni sobi Občine Ormož bo odprta žalna knjiga, v katero...

Objavil/a Občina Ormož dne Ponedeljek, 17. oktober 2022



Več v Kultura in izobraževanje