Ples-noč čarovnic v dvorcu Rakičan letos z najbolj širokim spektrom izvajalcev, uvaja se festivalska kartica

Med 28. in 30. oktobrom se bo odvijala prireditev Ples - noč čarovnic, ki prinaša pester srednjeveški program za vse generacije, zabavne čarovniške predstave, spektakularni ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico na dveh odrih.

Oglasno sporočilo, torek, 25. oktober 2022 ob 07:57
Ples-noč čarovnic

Ples-noč čarovnic

V dvorec Rakičan prihaja tridnevni spektakel. Med 28. in 30. oktobrom se bo odvijala prireditev Ples - noč čarovnic, ki prinaša pester srednjeveški program za vse generacije, zabavne čarovniške predstave, spektakularni ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico na dveh odrih.

Ples-noč čarovnic v dvorcu Rakičan

Ples-noč čarovnic v dvorcu Rakičan letos z najbolj širokim spektrom izvajalcev Tridnevni spektakel, med 28. in 30. oktobrom, prinaša pester srednjeveški program za vse generacije, zabavne čarovniške predstave, spektakularni ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico na dveh odrih. Priskrbite si svojo vstopnico

Objavil/a Prlekija-on.net dne Ponedeljek, 24. oktober 2022

Tridnevni spektakel bo tudi tokrat postregel z bogatim glasbenim programom, odličnimi koncerti na dveh odrih v vsakem vremenu in vsakodnevnim kresom. V soboto in nedeljo bo obiskovalcem na voljo bogat srednjeveški interaktivni program, ki bo prikazal vsakdanje življenje v srednjem veku, orožarstvo, mečevanje, srednjeveški nastop z viteškim turnirjem, srednjeveški plesi in čarovniške predstave. Na voljo bodo otroške čarovniške delavnice, poslikave obrazov, lokostrelstvo, prižig grmade in ognjeni šov. Na prireditvi se bodo predstavili številni izvajalci iz Slovenije in tujine.

Tako bo med drugim vse tri dni prireditve Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan s svojim programom gostovala ena najboljših evropskih srednjeveških skupin Markus M iz Češke republike, kakor tudi skupina iz hrvaške Koprivnice, ki bo poskrbela za odličen ognjeni šou.

Petek, 28. oktober, od 19. ure naprej

Festival Ples-noč čarovnic se bo letos pričel v petek, 28. oktobra z nastopom skupine MRFY, za prvi vrhunec dogajanja bo poskrbela skupina DIVLJE JAGODE - legendarna jugo-rock skupina, delujoča že za časa bivše Jugoslavije in ena redkih, še aktivnih, ki že leta ni nastopila v Prekmurju. Le kdo se ne spomni njihovega komada Motori.

Za vrhunec prvega dneva pa bo poskrbela skupina JOKER OUT, ki je pred dnevi izdala svoj drug studijski album »Demoni« in je trenutno najbolj »vroča« slovenska rock skupina.

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili tudi slovenski pevki Ines Erbus, priljubljenemu pevcu Davidu Amaro in skupini Skeebeep.

Sobota, 29. oktober, od 15. ure naprej

V soboto bo rakičanski dvorec odmeval večinoma v ritmih balkanske in narodnozabavne glasbe. Nastopila bo kraljica Balkana Neda Ukraden, ki je znana po hitih, kot so Zora je, Došlo doba, da se rastajemo in Samo je nebo iznad nas.

Petar Grašo svoje številne oboževalce navdušuje z velikimi hiti že vrsto let in nič drugače ne bo v Rakičanu, kjer bo eden najprepoznavnejših hrvaških pevcev obiskovalce zabaval s hiti, kot so Ako te Pitaju, Ko nam brani, Moje zlato in še mnogimi drugimi. V soboto bodo na oder stopili tudi trenutno najbolj zaželeni med slovenskimi glasbenimi zvezdami Žan Serčič, pevec s prepoznavno irokezo Dejan Dogaja, srbska glasbena skupina In Vivo, ki je znana po pesmi Moje leto, ter pevka Dinna.

Ples-noč čarovnic

Nedelja, 30. oktober, od 15. ure naprej

Na dan pred praznikom bo na oder stopil svetovno znani ALLE FARBEN s spremljevalno skupino, ki se po letu 2019 ponovno vrača v rakičanski dvorec, kjer je s svojim nastopom navdušil takratno občinstvo. Berlinski mojster Frans Zimmer, ki nastopa pod imenom ALLE FARBEN bombardira plesišča in radijske valove z različnimi hiti. Tudi letos ni nič drugače.

Nastopil bo tudi srbski folk pevec, trenutno največja zvezda »balkan« scene MC Stojan, ki bo obiskovalce zabaval s hiti, kot so Candy, Šalji broj, Alo! in La Miami, pesmijo, ki ima na Youtube preko 140 milijonov ogledov.

V nedeljo bodo nastopili še didžej Plastik Funk, Mejaši, Perpetuum Mobile, prekmurski DJ Horsta, glasbeni izvajalec Vaino in pevka Buryana.

Organizator priporoča nakup vstopnic v predprodaji ker so le-te ugodnejše in omogočajo tudi hitrejši vstop na prizorišče. Pri čemer obenem vsekakor priporoča, da na prireditev pridete pravočasno, ker se pričakuje veliko število obiskovalcev iz vse Slovenije in tudi tujine.

Poskrbljeno bo za dva vhoda na prireditveni prostor, pri čemer je glavni vhod na vzhodnem delu dvorca, drugi vhod bo na južni strani pri Kavarni dvorca.

Festivalske plačilne kartice

Posebna novost letošnje prireditve Ples-noč čarovnic so festivalske plačilne kartice. Nakup hrane in pijače bo možen izključno s posebno plačilno festivalsko kartico Dvorec Rakičan. Vsak obiskovalec si bo lahko napolnil festivalsko kartico na prireditvenem prostoru za poljubni znesek in neporabljen znesek dobil povrnjen do konca trajanja prireditve. Festivalska plačilna kartica Dvorec Rakičan ostane obiskovalcem v trajni lasti. Koristili jo bodo lahko tudi v prihodnje na dogodkih organiziranih s strani RIS Dvorca Rakičan.

Festivalska plačilna kartica

Prodajna mesta vstopnic:
Spletna prodaja vstopnic poteka tukaj.
Prodaja vstopnic poteka tudi v Kavarni in gostilni Dvorec Rakičan ter v Turistično informacijskem centru Murska Sobota.
Podrobnejše informacije najdete tukaj.



Več v Družabno