Na Oratoriju se je zbralo 90 otrok in 20 mladih animatorjev

Oratorij 2011 v Ljutomeru

Prlekija-on.net, četrtek, 1. september 2011 ob 09:354
Oratorij 2011 v Ljutomeru

Oratorij 2011 v Ljutomeru

V letošnjem letu se je na devetem Oratoriju v Ljutomeru, ki je potekal od 15. do 21. avgusta, zbralo 90 otrok in 20 mladih animatorjev.

Skupaj z otroci so se zbirali vsako jutri ob 9. uri in zaključili ob 16. uri. Zjutraj so skupaj z otroci najprej dvignili zastavo ter zapeli oratorijsko himno, ki jih je spremljala čez celoten teden in napovedovala naslov letošnjega Oratorija, ki se je glasil »V tvojo smer« nato so veseli poslušali zgodbo, ki je letos pripovedovala o svetopisemskem liku Jonu, katerega je požrla velika riba. Po zgodbi so otroci razdeljeni po letih šli v kateheze, kjer so se pogovarjali o zgodbi. Nato so sledile delavnice, čez celoten teden so vsi otroci lahko obiskali vse delavnice ki so bile različne - svečarska, modelarska, kuharska in plesna.

V sredo so imeli poseben dan, ko so se z avtobusi odpravili na izlet na Goričko, kjer so si ogledali Tromejnik, mejo med Slovenijo, Madžarsko in Avstrijo, nato so imeli mašo v naravi in nato še pečene hrenovke z odličnimi rogljički ter pomfrijem na vikendu od gospoda župnika.

V nedeljo so Oratorij zaključili z zaključno mašo ob 10. uri in nato še kratko pogostitvijo, srečelovom ter razstavo izdelkov.

Vse otroke so pa že povabili na jubilejni 10. Oratorij, ki bo drugo leto od 6. do 12. avgusta, tako da otroci lepo vabljeni da si že zdaj planirate vaš čas v počitnicah.


Več v Kultura in izobraževanje