Številno publiko zabavali ansambel Stil, Ines Erbus in skupina Skater, za presenečenje pa je poskrbel Damjan Murko

Bolfenško noč je potekala ob praznovanju občinskega praznika Občine Trnovska vas in praznovanju 20. letnice Športnega društva Kenguru Trnovska vas.

Ivan Trunk, petek, 11. november 2022 ob 18:38
Bolfenška noč 2022

Bolfenška noč 2022

Ob praznovanju občinskega praznika Občine Trnovska vas in ob praznovanju 20. letnice Športnega društva Kenguru Trnovska vas so v soboto, 29. oktobra, v prireditvenem šotoru v Trnovski vasi priredili Bolfenško noč. Prireditev sta organizirala ŠD Kenguru in gostišče Anton iz Cerkvenjaka, ki je poskrbelo za pogostitev s hrano in pijačo. Na tokratni Bolfenški noči so nastopili ansambel Stil, Ines Erbus, skupina Skater in za presenečenje je nekaj pesmi zapel pevec Damjan Murko.

V pogovoru nam je predsednik ŠD Kenguru Vid Murko dejal, da je v ŠD Kenguru 50 aktivnih članov in so v športnih dejavnostih zelo aktivni, posebno pa v mesecu oktobru, ko organizirajo "Športni oktober", ker takrat organizirajo veliko različnih športnih dejavnosti. Ta vikend so bili zelo aktivni, ker so še poleg Bolfenške noči organizirali stand up komedijo Striptiz z Matajažem Javšnikom, ki je bila v petek, 28. oktobra, v nedeljo, 30. oktobra, pa so pripravili še tekmovanje v kuhanju kisle juhe.

Bolfenška noč so prireditve z dolgoletno tradicijo, ker pri njih nastopa veliko zelo znanih in vrhunskih ansamblov ter glasbenih skupin. Ob tem smo v arhivu našli tudi fotografije nastopa ansambla Saše Avsenika v prvotni zasedbi, ki je nastopil 22. oktobra 2016 na takratnem praznovanju 70. letnice Lovske družine Trnovska vas in na 18. občinskem prazniku in še niso bile objavljene. Fotografije si lahko ogledate tukaj.



Več v Družabno