Pričenja se prestavitev kapelice, cesta bo popolnoma zaprta

Zaradi zahtevnosti del bo v četrtek, 17., in v petek, 18. novembra, veljala prepoved vožnje skozi naselje. Obvoz je skozi naselja Lukavci - Noršinci - Križevci - Ključarovci.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. november 2022 ob 08:57
Prestavitev kapelice v Lukavcih, foto: Občina Križevci

Prestavitev kapelice v Lukavcih, foto: Občina Križevci

V petek, 18. novembra, ob 10. uri bo potekala prestavitev kapelice v Lukavcih. Kapelica je trenutno umeščena v križišču regionalne ceste, prestavili pa jo bodo na drugo stran ceste. Izvajalec je že pripravil lesen obod/okvir, da se bo v času premika nadzemni del konstrukcije objel, vsa premična notranja oprema iz kapelice je bila odstranjena, izvajalec pa bo kapelico dvignil na način, da bo ves čas v položaju, da se ne bo nagibala.

Pripravljena so že temeljna tla in temeljna plošča na novi bližnji lokaciji, ki sta dovolj utrjeni, da kasneje ne bo prišlo do posedkov. Ocenjuje se, da bo sama prestavitev kapelice potekala okrog pet ur. Zaradi zahtevnosti del bo v četrtek, 17., in v petek, 18. novembra, veljala prepoved vožnje skozi naselje. Obvoz je skozi naselja Lukavci - Noršinci - Križevci - Ključarovci.

Prestavljanje kapelice v Lukavcih

Tako je potekala prestavitev vaške kapelice v Lukavcih


Pogodbeni rok dokončanja del na regionalni cesti je marec 2024. Septembra so nam sicer iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) sporočili, da je predviden termin prestavitve kapelice med 15. in 30. oktobrom, a so se dela nekoliko zamaknila. V naselju Lukavci je na tem mestu predvideno trikrako krožno križišče z zunanjim radijem 14 m in enim voznim pasom.

Obvoz
Popolna zapora v času del, vir: Prometno-informacijski center

Foto: Marina Vrbnjak



Več v Gospodarstvo