Na znake policistov ni ustavil, v vozilu je prevažal šest državljanov Šrilanke

Državljan Romunije je z vozilom bežal pred policisti, zaradi neprilagojene hitrosti je z vozilom tudi podrsal levo in desno po zaščitni ograji.

Prlekija-on.net, nedelja, 20. november 2022 ob 15:11
Državljan Romunije je bežal pred policisti, foto: PU Murska Sobota

Državljan Romunije je bežal pred policisti, foto: PU Murska Sobota

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v petek, 18. novembra, ob 01.10 na avtocesti na relaciji Pince v smeri Lendave zaustavljali osebni avto Ford galaxy, tujih registrskih številk. Voznik ni upošteval znakov policistov in je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po avtocesti. Nato je zapustil avtocesto na izvozu Lendava, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom podrsal levo in desno po zaščitni ograji. V nadaljevanju je pobegli voznik zapeljal na cesto v smeri Petišovcev, kjer je bil zaustavljen.

V postopku so policisti ugotovili, da je državljan Romunije v vozilu prevažal šest državljanov Šrilanke, ki jih je na nedovoljen način prepeljal iz Madžarske v Slovenijo. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku, dočim je bil za državljane Šrilanke izpeljan postopek za mednarodno zaščito.



Več v Črna kronika